Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вулиця

Вівторок, 22 січня 2019, 16:45

В Україні планують класифікувати вулиці за їх функціональним призначенням

вулиця

Вулиці планують розділяти на такі види: для пішоходів, велосипедистів, громадського транспорту, автомобілів або суміжного руху.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

В Україні розглядається норма щодо запровадження класифікації вулиць у залежності від їх функціонального призначення: для пішоходів, велосипедистів, громадського транспорту, автомобілів або суміжного руху. Відповідно до цього можуть бути прописані вимоги та рекомендації щодо ширини різних функціональних зон: пішохідної, велосипедної тощо.

"Україні сьогодні не вистачає розумного та якісного підходу до організації пішохідної та транспортної інфраструктури. Як це, наприклад, працює у Європі, де вулиці і дороги, окрім іншого, класифікуються за їх функціональним призначенням. Тобто це вулиці, що розраховані лише для пішоходів, велосипедистів, громадського транспорту або автомобілів чи для суміжного руху. Наприклад, у Барселоні кожна вулиця має своє функціональне призначення" – заявив заступник Міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

За його словами, це може дозволити мінімізувати затори в містах, зменшити рівень автомобілізації за рахунок пріоритету громадського транспорту та організації багатофункціональних вулиць для гармонійного розвитку населених пунктів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.