Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Середа, 23 січня 2019, 13:55

В Україні можуть оголосити епідемію кору

аптека

МОЗ найближчим часом може розглянути питання про оголошення епідемії кору в Україні.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що МОЗ до кінця тижня підготує документи для скликання спеціальної комісії щодо розгляду питання необхідності оголошення епідемії кору в Україні.

"Міністерство охорони здоров'я не оголосило епідемію: зараз є спалах кору. Ми зараз дивимося, які є показники, чи перейде він на рівень епідемії" – сказала Супрун.

За її словами, для того, щоб оголосити епідемію, необхідне підтвердження низки показників, серед яких не тільки рівень захворюваності та смертності. 

"Щоб оголосити епідемію, ми маємо скликати спеціальну комісію, яка це робитиме. Ми до кінця тижня збираємо всі юридичні документи, щоб могли зібрати цю комісію і розглянути, час уже оголошувати епідемію" – в. о. міністра.

Також Уляна Супрун заявила, що у разі оголошення епідемії міністерство має більше повноважень із закупівлі більшої кількості вакцин, розширення списку осіб, які можуть отримувати вакцину.

Нагадаємо, що з початку року від ускладнень кору на Львівщині померли 5 людей.

Додамо, із 28 грудня 2018 року до 11 січня на кір захворіли 5 059 мешканців Львівської області. У 2018 році від ускладнень кору померло 16 людей: 12 дітей і 4 дорослих.

Також цього року Міністерство охорони здоров'я запускає в Львівській області пілотний проект щодо подолання спалаху кору – невакцинованих дітей не допускатимуть до навчання. У результаті цього у львівських школах маютьсформувати реєстри невакцинованих дітей.

У області є 52 тисячі доз вакцини виробництва Бельгії і Сполучених Штатів Америки.

Зауважимо, із 15 січня 2018 року, відколи на Львівщині офіційно зафіксували епідемію кору, кабінети щеплень у Львові працюють в усіх поліклініках і щосуботи. 

Все, що потрібно знати, аби вберегтися від кору, можна дізнатися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.