Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кір на Львівщині

pastemagazine.com

Середа, 30 січня 2019, 14:14

У Львові відбувся семінар з координації заходів проти кору

кір на Львівщині

Під час семінару визначили пріоритетні школи для підготовки календаря вакцинації.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні, 30 січня, у  Львові триває семінар з координації заходів у відповідь на спалах кору і мікропланування вакцинації дітей у дитячих колективах віком від 6 до 18 років.

"ІЗ початку року захворіли на кір за первинними діагнозами 2112 осіб, в т.ч. 1388 дітей, 724 дорослих.  Найвищі показники захворюваності на кір у  містах – Львів, Дрогобич, Червоноград, районах – Пустомитівський, Яворівський, Дрогобицький, Стрийський, Миколаївський, Жовківський" – заявила в.о.начальника відділу материнства та дитинства Любомира Кутневич.

Метою семінару є координація діяльність зацікавлених органів у цій сфері і розроблення деталізованого обласного мікроплану реагування на спалах шляхом вакцинації проти кору дітей від 6 до 18 років у Львівській області.

Семінар присвячено технічній роботі з координаторами обласного і районного рівнів, визначення пріоритетних шкіл для підготовки календаря вакцинації.

Нагадаємо, що Уляна Супрун не оголошуватиме епідемії кору в Україні та закликає всіх вакцинуватися.

Зазначимо, з початку року від ускладнень кору на Львівщині померли 5 людей.

Додамо, із 28 грудня 2018 року до 11 січня на кір захворіли 5 059 мешканців Львівської області. У 2018 році від ускладнень кору померло 16 людей: 12 дітей і 4 дорослих.

Також цього року Міністерство охорони здоров'я запускає в Львівській області пілотний проект щодо подолання спалаху кору – невакцинованих дітей не допускатимуть до навчання. У результаті цього у львівських школах маютьсформувати реєстри невакцинованих дітей.

У області є 52 тисячі доз вакцини виробництва Бельгії і Сполучених Штатів Америки.

Зауважимо, із 15 січня 2018 року, відколи на Львівщині офіційно зафіксували епідемію кору, кабінети щеплень у Львові працюють в усіх поліклініках і щосуботи. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.