Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

львівські маршрутки

Четвер, 31 січня 2019, 11:37

Від завтра проїзд у львівських маршрутках коштуватиме 7 гривень

львівські маршрутки

Пенсіонери за віком та особи з інвалідністю 3-ої групи матимуть можливість безкоштовного проїзду.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

Із 1 лютого вступає в дію рішення виконавчого комітету щодо коригування вартості проїзду в автобусному транспорті Львова. Вартість проїзду становитиме 7 грн.

Також від завтра пенсіонери за віком та особи з інвалідністю 3-ої групи будуть їздити у Львові безкоштовно у всьому міському громадському транспорті.

"Попередньо було досягнуто домовленостей з приватними перевізниками щодо пільгового перевезення вище перелічених категорій. Відповідно місто буде компенсувати кошти, щоб ці люди могли безкоштовно їздити" – повідомив в.о. начальника управління транспорту Олег Партика.

Нагадаємо, що 25 січня виконавчий комітет Львівської міськради погодив підняття проїзду у маршрутках міста до 7 грн з лютого цього року. 

Зазначимо, раніше Львівська міськрада підготувала рішення щодо безкоштовного проїзду пенсіонерів за віком та осіб з інвалідністю 3-ї групи, а також підвищення ціни на проїзд до 7 гривень.

Як заявила начальниця юридичного відділу Львівської міськради Гелена Пайонкевич, рішення виконкому щодо підняття ціни на проїзд буде дійсним лише за умови безкоштовного перевезення пенсіонерів. Якщо перевізники відмовляться безкоштовно перевозити ці пільгові категорії населення, то вартість проїзду залишиться на рівні 5 грн.

Ще 29 листопада 2018 року приватні автопідприємства, які обслуговують міські автобусні маршрути Львова, вирішили безплатно перевозити пенсіонерів, якщо Львівська міськрада підвищить тарифи на проїзд.

Додамо, 26 листопада на громадських слуханнях у міській раді громада не підтримала пропозицію підняти ціну на проїзд у маршрутках. Однак міськрада заявила, що готова збільшити тариф на проїзд у громадському транспорті Львова лише за умови безкоштовного перевезення пенсіонерів.

У жовтні минулого року львівські перевізники заявили, що вимагають негайно підняти вартість проїду у маршрутках до 6,5 грн, а після обговорень встановити тариф за проїзд у 9 грн.

Вартість проїзду у міських маршрутках востаннє піднімали у грудні 2017 року. Тоді ціна за проїзд зросла з 4 грн до 5 грн. А з 16 квітня підняли до 5 гривень ціну за проїзд у трамваях і тролейбусах міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.