Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Гройсман

Середа, 6 березня 2019, 10:28

Гройсман наказав Садовому захистити львів'ян від завищених платіжок за газ

Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр України доручив місцевим головам забезпечити захист мешканців від необґрунтованих нарахувань за газ.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Мінісрів України.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив місцевим головам забезпечити захист домогосподарств та мешканців від необґрунтованих нарахувань за газ – вищих за встановлені норми – та створити гідні умови перебування у пунктах оплати за ресурси та укладання договорів з постачальниками послуг.

Про це Глава Уряду сказав під час селекторної наради, присвяченої питанням тарифоутворення на тепло й гарячу воду.

Прем’єр-міністр нагадав, що для домогосподарств, які не мають лічильників, Уряд встановив норму споживання – 3,29 кубометра газу. Проте облгази в рази завищують ці норми.

"Ми нікому не дамо завищувати норми і дурити людей. У кожному населеному пункті керівник має захистити людей, яким виставляють неправомірні рахунки. Платити треба по обґрунтованих нормах, а не по завищених. Звертаюся до міських голів – захистіть мешканців громад. Це не їх справа, а ваша справа. Покажіть, що ви ефективна влада" – сказав Володимир Гройсман.

За його словами, кожен місцевий керівник має серед іншого опікуватися щонайменше чотирма питаннями – та енергозбереження, обліку споживання, захисту споживачів від завищених платіжок та умовами оплати ресурсів.

Нагадаємо, в Україні на понад 20% зросла ціна на газ. Наприкінці минулого року уряд анонсував перевірку усіх облгазів щодо встановлення тарифів на газопостачання.

Раніше НКРЕКП заборонила донарахувати в платіжки за газ, відтак у результаті цього ТОВ "Львівгаз збут" подав позов до Господарського суду Львівської області проти ПАТ "Львівгаз" з вимогою "скасувати безпідставно нараховані обсяги природного газу за період з 01.07.2015 по 01.10.2018 року".

Додамо, через борги у 2,7 млрд грн, "Львівгаз" вже відключив від газопостачання 40 тисяч мешканців області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.