Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ДГХП "Сірка"

Вівторок, 19 березня 2019, 11:20

Аудитори виявили фінансові порушення у Роздільській «Сірці» на понад 9 мільйонів

ДГХП "Сірка"

На Роздільському гірничо-хімічному підприємстві «Сірка» львівські аудитори виявили неефективне використання коштів та втрати на 9,7 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.

Роздільське гірничо-хімічне підприємство «Сірка», порушуючи вимоги чинного законодавства, не стягнуло своєчасно з боржника 4,3 млн грн дебіторської заборгованості. Через це здійснено непродуктивні витрати майже 2 млн грн на його утримання.

Неналежне збереження основних засобів призвело до руйнації та занепаду
державного майна залишковою вартістю 1,2 млн грн.

Аудитори також виявили випадки списання бульдозерів та навантажувача без належних дозволів вартістю 625, 9 тис. грн, та реалізації обертової печі під виглядом сировини та матеріалів на загальну суму 555,0 тис. грн.

Крім цього, зафіксували низку інших фінансових порушень.

Нагадаємо, у 2018 році екологи проводили перевірку підприємства та виявили перевищення концентрацій нафтопродуктів у 18 раз. А у 2012 році Львівська облрада ініціювала надання Новому Роздолу статусу депресивної зони.

Раніше 60 інспекторів Держаудитслужби перевірили фінансову діяльність Львівської міськради за 4 роки.

Також у грудні 2018 року аудитори виявили в Самбірській міськраді витрати з бюджету на понад 24 млн грн. А у січні 2019 в Мостиській міськраді під час ревізії виявили втрати з бюджету на 8,1 млн грн.

Додамо, також аудитори виявили в Яворівській РДА фінансові порушення на понад 600 тис грн, у Стрийській ЦРЛ – на понад 400 тис грн, у Самбірській ЦРЛ  – на понад 998 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.