Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Козак

Середа, 20 березня 2019, 12:26

Телеканали Козака проведуть всеукраїнський екзит-пол

Тарас Козак

112 Україна та NewsOne планують підписати угоду з Інститутом SORA з Австрії про проведення всеукраїнського екзит-полу на виборах-2019. 

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Телеканали 112 Україна та NewsOne оголосили про підписання угоди з Інститутом соціальних досліджень і консультацій SORA з Австрії, центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка про проведення всеукраїнського екзит-полу.

31 березня обидва телеканали паралельно проводитимуть телемарафони "Вибори 2019", результати якого оприлюднять о 20:00 за Київським часом.

"Нам цікаво порівняти його з Національним екзит-полом, іншими екзит-полами і порівняти його з результатом, який оголосять за підсумками першого туру" – заявив генеральний продюсер телеканалу 112 Україна Артем Марчевський.

Голова правління Українського інституту соціальних досліджень імені О. Яременка Ольга Балакірєва повідомила, що опитування буде проводитися на 500 виборчих дільницях, які будуть випадковим чином вибрані рівномірно по всій території України.

Вона додала, що в опитувальниках, крім питання про те, за кого люди голосували, будуть також відображені особисті характеристики виборців: стать, вік, освіта, рід діяльності, населений пункт. За словами соціолога, це допоможе охарактеризувати профіль виборців кожного кандидата.

Нагадаємо, що 5 жовтня 2018 року колишній депутат Опозиційного блоку Євген Мураєв продав телеканал NewsOne львівському нардепу Тарасу Козаку. Згодом стало відомо, що Козак також придбав і "112 Україна", який раніше належав швейцарській компанії Plirofories AG.

Таким чином, Тарас Козак є власником всіх шести телеканалів, що входять до групи "112 Україна".

Додамо, нещодавно NewsOne та "112 Україна" створили міжнародну редакційну раду спільно з депутатами Європарламенту.

А 21 лютого Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення на засіданні ухвалила рішення призначити позапланову виїзну перевірку супутниковому телеканалу "112 Україна" на розпалювання ворожнечі, популяризації органів держави-агресора та поширення необ'єктивної інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.