Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівгаз

П'ятниця, 22 березня 2019, 13:31

З лютого у квитанціях за газ не враховуватимуть субсидію

Львівгаз

Рахунки за спожитий газ у лютому не містять субсидії і підлягають оплаті у повному обсязі.

Оскільки субсидії виплачують споживачам на руки "живими грошима", тому в платіжках, які отримали мешканці Львівщини, за спожити газ за лютий від ТОВ "Львівгаз збут" зникла графа "Субсидія".

"Між видачею субсидійних коштів споживачам "на руки" та сплатою за спожитий газ є певний проміжок часу. Дехто отримав кошти раніше, ніж рахунки за спожитий газ, і багато не до кінця зрозуміли, що за ці кошти вони мають оплатити послуги за лютий. Тобто існує ризик, що поки людина отримає квитанцію за газ, вона може використати субсидійні гроші на інші цілі" – розповіла начальник відділу розрахунків ТОВ "Львівгаз збут" Ольга Чабан.

Після отримання субсидії готівкою споживачі мають самостійно оплатити рахунки за газ. Якщо клієнт оплачує по абонентській книжці, то зробити це необхідно до 10-го числа місяця. В іншому випадку оплатити квитанцію треба впродовж 5-ти днів з моменту отримання рахунку за газ.

Оплатити за газ можна у доступних платіжних системах, таких як iPay.ua, Portmone, EasyPay.ua, MasterPass, Приват24. Окрім того здійснити оплату споживачі можуть за допомогою "Особистого рахунку" на сайті 104.ua, або через паблік аккаунт 7104ua у Viber, а також у касах банків, відділеннях "Укрпошти" та через термінали самообслуговування.

Якщо споживач систематично не сплачує і накопичує борги, то йому припинять газопостачання. Також, у разі несплати за газ по закінченню поточного опалювального сезону нарахування субсидії припиняється.

Нагадаємо, станом на сьогодні меншканці Львівщини заборгували 2,5 мільярди гривень за спожитий газ. Найбільше боржників серед споживачів Львова та Пустомитівського району.

Зазанчимо, в Україні з 1 березня розпочалася виплата готівкою субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Субсидії готівкою у березні 2019 року отримали приблизно 3,5 млн домогосподарств, з них 167 тисяч сімей Львівщини отримали субсидію "на руки".

Загалом на монетизацію субсидій цьогоріч із держбюджету виділили понад 12 мільярдів гривень. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.