Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

субсидії

narodna-pravda.ua

Вівторок, 26 березня 2019, 16:20

Боржників на рік позбавлять монетизованої субсидії

субсидії

Громадян, які витратили субсидію не за призначенням, планують переводити на безготівкову форму терміном на один рік.

Про це повідомляє РБК-Україна. 

Кабінет міністрів планує змінити порядок нарахування субсидій для громадян, які отримали субсидії грошима, але не розрахувалися за житлово-комунальні послуги. Про це на брифінгу сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент РБК-Україна.

Міністр нагадав, що зараз субсидія не може бути призначена на наступний опалювальний сезон, якщо до травня утворюється заборгованість по оплаті житлово-комунальних послуг на суму 340 грн

"Після того, як людина сплатить цей борг, їй може бути призначена субсидія. Але я думаю, що ми внесемо зміни в постанову, і той, хто допускав прострочення по оплаті, маючи на руках гроші, які виплатили, вони будуть протягом наступного року отримувати субсидію вже в безготівковій формі. А потім, якщо все буде нормально, вони зможуть знову перейти на готівковий варіант" – сказав Андрій Рева.

За його словами, це буде інструментарій для контролю того, щоб виплати субсидій в першу чергу йшли на оплату житлово-комунальних послуг.

Нагадаємо, станом на сьогодні меншканці Львівщини заборгували 2,5 мільярди гривень за спожитий газ. Найбільше боржників серед споживачів Львова та Пустомитівського району.

Зазанчимо, в Україні з 1 березня розпочалася виплата готівкою субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Субсидії готівкою у березні 2019 року отримали приблизно 3,5 млн домогосподарств, з них 167 тисяч сімей Львівщини отримали субсидію "на руки".

Загалом на монетизацію субсидій цьогоріч із держбюджету виділили понад 12 мільярдів гривень. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.