Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

брати Дубневичі

П'ятниця, 29 березня 2019, 10:31

САП закрила справу про незаконне збагачення Дубневичів

брати Дубневичі

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила кримінальні справи проти нардепів братів Дубневичів через скасування статті про незаконне збагачення.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Фейсбуці.

Конституційний Суд України ще у лютому цього року скасував статтю 368-2 Кримінального кодексу України, якою передбачалась кримінальна відповідальність чиновників за незаконне збагачення, визнано неконституційною.

Через це САП закрила усі справи про незаконне збагачення українських чиновників. Станом на 28 березня 2019 року закрито 65 кримінальних проваджень, у яких також фігурували й народні депутати з Львівщини, брати Богдан та Ярослав Дубневичі. Провадження щодо них САП відкрила ще 26 червня 2018 року щодо незаконного збагачення на 489 млн грн (грошові активи, нерухомість в Україні, корпоративні права).

Крім цього, 10 березня 2017 року САП зареєструвала кримінальну справу щодо незаконного збагачення одного з керівників Стрийської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області на 227 790 євро та 39 360 доларів США (грошові кошти). Цю справу також закрили.

Нагадаємо, у березні в НАЗК знайшли у декларації Богдана Дубневича за 2016 рік неточності вартістю майже 3 млн грн. НАЗК відправили висновок щодо Дубневича до Національного антикорупційного бюро, яке також розглядає справу щодо відомостей у деклараціях про доходи Ярослава і Богдана Дубневичів. 

Так, минулого року Ярослав Дубневич задекларував 6 млн грн доходу, 99 земель, 10 будинків і 3,6 млн доларів готівки, а Богдан Дубневич – 1,2 млн грн доходу, більше 240 земельних ділянок, авторські права на "рейкові скріплення".

Крім цього, у лютому НАБУ відкрило справу щодо можливої службової недбалості детектива за фактом можливої службової недбалості детектива під час розслідування так званої "газової справи народних депутатів Ярослава і Боглана Дубневичів".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.