Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Єгор Соболєв

Четвер, 11 квітня 2019, 13:12

Соболєва розчарувала лагідність Садового

Єгор Соболєв

Єгор Соболєв вирішив залишити фракцію "Самопоміч" через корупційні скандали та заявив, що в українській політиці не вистачає лідерів.

Про це повідомив народний депутат Єгор Соболєв у інтерв'ю Українській правді.

Єгор Соболєв розповів, що вирішив піти з франції "Самопоміч" через те, що його "мучило питання швидкості очищення партії від людей, які десь щось взяли".

"У серпні я вимагав вигнання київської організації, де депутати одне одному виділили землю. Потім у нас сталася біда у вінницькій організації, де наші допомогли людям Гройсмана отримати ділянку лісу. Далі проблема у запорізькій організації, де самі члени організації говорили про нечесні оборудки з тендерами. Я виступав за те, що як тільки у нас є інформація, що людина відступила від принципів доброчесності – треба негайно розставатися" – наголосив Соболєв.

Він пояснив, що міський голова Львова й лідер "Самопомочі" Андрій Садовий завжди із ним погоджувався у цьому питанні, однак часто на цьому все й закінчувалось.

"Я думаю, що у Львові взагалі ставляться інакше до вирішення конфліктів, аніж у великій Україні. Мені здається, що львів'яни люблять, коли все тихо, лагідно… Вони не люблять різких публічних дискусій. Чи є інші причини – сподіваюся, що ні" – заявив Єгор Соболєв.

Також, за словами нардепа, у політиці не вистачає лідерів, порядних і принципових людей, які готові вести за собою людей. 

"Зараз я не член партії і збираюся робити свою політичну силу, тому не буду говорити, що Садовий чи Гриценко не такі. Це завдання їхніх команд вчитися краще вести за собою людей. Будемо чесними: ми вщент програли президентську кампанію. Маючи об'єднання всіх, нехай воно не було правильно організованим, але це було об'єднання – ми отримали нищівний результат" – наголосив Соболєв.

Він також додав, що Андрій Садовий зобов'язаний йти на вибори до Верховної Ради, хоча це питання він з ним особисто не обговорював.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко покинули парламентську фракцію "Самопомочі". Ще перед цим  міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що частина народних депутатів від "Самопомочі" покине фракцію й на партію чекає внутрішнє перегрупування.

Раніше повідомляли, що фракцію збираються покинути, окрім Єгора Соболєва й Семена Семенченка, ще такі народні депутати: Олександр Опанасенко, Іван Мірошніченко, Олександр Данченко, Олексій Скрипник.

Крім цього, мер Львова заявив, що "Самопоміч" не буде об'єднюватися із іншими політичними партіями на парламентських виборах восени цього року, а йтиме як самостійна сила. 

Додамо, у 2014 році до Верховної Ради пройшли 33 кандидата від цієї політсили. Наразі фракція "Самопомочі" налічує 25 нардепів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.