Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Садовий і Зеленський

Фб Андрія Садового

Вівторок, 16 квітня 2019, 16:02

Анонімна партія Зеленського опускає Самопоміч на одинадцяте місце

Садовий і Зеленський

Більше половини опитаних українців підтримують Володимира Зеленського, а за Петра Порошенка – 18%.

За даними всеукраїнського опитування, яке з 9 до 14 квітня провів Київський міжнародний інститут соціології, 53,7% українців позитивно сприймають кандидата у президенти, лідера партії "Слуга народу" Володимира Зеленського, натомість чинного президента Петра Порошенка підтримують лише 18,1% опитаних.

Позитивно ставляться до екс-глави СБУ Ігоря Смешка 24,6% респондентів, а на третьому місці за уподобаннями опинився лідер гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук із 25,4%.

Також 41,9% українців вважають, що дебати між кандидатами у президенти Володимиром Зеленським та Петром Порошенком обов'язково повинні відбутися, ще 26,7% вважають їх бажаними, але не обов'язковими. Загалом всього 68,7% українців не відмовилися б глянути на дебати.

Щодо рейтингу політичних партій, то тут на першому місці знаходиться новостворена партія Зеленського "Слуга народу", яку підтримали 12,4% українців. На дргому місці опинилася "Опозиційна платформа – "За життя" із 7,5%, а замикає трійку лідерів Блок Петра Порошенка із 6,6%.

"Самопоміч" Андрія Садового знаходиться на 11 місці. За цю партію проголосували б 0,6% опитаних.

Загалом Київський міжнародний інститут соціології опитав 2004 респондентів, що мешкають у 129 населених пунктах різних регіонів України, віком від 18 років.

Нагадаємо, переможцем першого туру президентських виборів став Володимир Зеленський, який набрав 30,24% голосів. Другим став чинний президент Петро Порошенко з результатом в 15,95% голосів.

ЦВК офіційно оголосила, що другий тур відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.