Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

книги

Четвер, 18 квітня 2019, 17:00

На Львівщині обрали переможців кращої поетичної збірки патріотичної тематики

книги

Львівська облрада оголосила чотирьох лауреатів літературної премії ім. Катерини Мандрик-Куйбіди.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Львівська облрада оголосила переможців обласної літературної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди у 2019 році, яку призначають у галузі національного державотворення за найкращу поетичну збірку патріотичної тематики. 

Премію присудили не лише трьом авторам-переможцям, а й кращому творі в номінації "Молода надія". Зокрема, лауреатом першої премії стала Ольга Яворська зі Львівщини за збірку віршів "Сльоза-живиця", другу премію отримав Юрій Хмелевський з Вінниччини за "Ключі до вічності" , третя відзнака – в Ірини Вовк зі Львова за збірку "Туга за єдинорогом".

Заохочувальний диплом "Молода надія" і премію в 1 000 гривень отримає Назар Данчишин зі Львова – збірка "Постання в повстанні".

Зазначимо, призовий фонд премії становить 50 тис грн, а до розгляду приймали збірки поезій українською мовою, що були опубліковані протягом останніх трьох років.

Церемонія вручення нагород відбудеться 29 травня у концерт-залі Львівського палацу мистецтв.

Нагадаємо, про прийом творів на здобуття премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди оголосили ще на початку цього року.

Додамо, у грудні 2018 року Львівська міськрада оприлюднила переможців Премії міста літератури ЮНЕСКО, лауреатом премії став Петро Яценко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.