Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вибори 2019

Понеділок, 22 квітня 2019, 11:42

У Франківському районі міста львів'янин проголосував два рази

вибори 2019

Порушнику загрожує чотири роки позбавлення волі за «подвійне» голосування. 

Про це повідомила прес-служба Головного управління Націоналньої поліції у Львівській області.

Загалом під час другого туру виборів президента України до поліції надійшло 47 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Вчора, 21 квітня, близько 15:00 години правоохоронцям повідомили про те, що на одній з виборчих дільниць, розташованих у Франківському районі Львова,46-річний львів’яни проголосував повторно (вдруге). На місці події працювала слідчо-оперативна група.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Порушнику загрожу позбавлення волі на строк від 2 до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років. Проводиться досудове розслідування.

Також громадяни повідомляли про спроби проголосувати без паспорта громадянина України чи пред’явивши закордонний паспорт та пов’язані з цим сварки з членами виборчих комісій, відсутність штампів на виборчих бюлетенях,  незаконної, на думку заявників, агітації «за» чи «проти» одного з кандидатів на посаду Президента України, спробу виборця проголосувати повторно, фотографування, псування бюлетенів, спроби винести бюлетені за межі виборчої дільниці та інші.

Зокрема, найбільше звернень було через відсутність штампів на виборчих бюлетенях,  незаконної, на думку заявників, агітації «за» чи «проти» одного з кандидатів на посаду Президента України, спробу виборця проголосувати повторно, фотографування, псування бюлетенів, спроби винести бюлетені за межі виборчої дільниці та проголосувати без паспорта громадянина України чи пред’явивши закордонний паспорт.

Нагадаємо, у Львові під час виборів замінували аеропорт та торговий центр. Найпоширенішим порушенням серед тих, які фіксують спостерігачі на виборчих дільницях на Львівщині, є спроба видати бюлетені виборцям без паспортів. 

Додамо, спостерігачі "Опори" не зафіксували значних порушень на виборах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.