Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вулиця Лемківська, 9а

Четвер, 2 травня 2019, 14:08

У Львові виявили незаконні надбудови на даху житлового будинку

вулиця Лемківська, 9а

На даху в 9-поверховому будинку на проспекті Чорновола голова ОСББ незаконно встановлює сонячні батареї.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський повідомив у інспекцію ДАБК у місті Львові про незаконне будівництво на даху будинку на вулиці Лемківській, 9а, що виходить лицевою стороною на проспект Чорновола.

"Особисто я побачив, відвідуючи "Форум Львів", з третього поверху, що на даху цього будинку незаконно збудували дві шпаківні, і одразу подав сигнал в інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю" – розповів начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міськради Юліан Чаплінський.

Дозволи на будівництво будинку у мерії видали ще у квітні 2013 року, однак зведення двох додаткових капітальних споруд на даху будинку не передбачалося, тому інсекція здійснила позапланову перевірку об'єкта.

"В ході перевірки, яка закінчилася в квітні місяці виявили будівництво двох капітальних будівель на даху будинку, які збудували з газоблоків і мають повноцінний дах, одну будівлю вже частково оздобили, а на іншій лише провели ізоляцію з пінопласту, відповідно власник ще не зупинив будівельні роботи" – заявив керівник юридичного відділу Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю Львова Святослав Кіндратів.

За його словами, у проекті будинку затвердили плоский дах. Під час перевірки встановили, що ОСББ "Елітний – Люкс" проводить будівництво на даху будинку двох об'єктів розміром 9×12 метрів і висотою понад 3 метри. 

Голова ОСББ пояснив, що на житловому будинку проводиться встановлення сонячних батарей, яке погодила рада Шевченківського району.

"В даному будинку у мене є приміщення у власності на 10 поверсі, де встановлюються сонячні батареї згідно рішення районної ради. Само собою розуміється, що вітрозахист повинен був бути, і зараз він має такий вигляд" – зазначив голова ОСББ "Елітний – Люкс" Григорій Бойко.

За його словами, сонячні батареї встановлюють за державною програмою, яка дозволяє кожній фізичній та юридичній особі обладнати до 30 кВт таких елементів на даху будинку. Сьогодні голова ОСББ подав позов до суду на інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю.

Зараз на ОСББ накладено штраф на суму 710 тисяч гривень, згодом планують накласти ще 17 тисяч гривень штрафних санкцій на голову ОСББ. У разі не сплати штрафу, у ДАБІ постановлять демонтувати добудови і привести будинок до попереднього стану.

За словами Юліанна Чаплінського, найбільше незаконних надбудов у Львові трапляються через "побутовий вандалізм", а саме заміни вікон, засклення балконів та добудови внутршніх двориків, особливо в історичній частині міста.

Додамо, 19 квітня, міський голова Львова Андрій Садовий доручив розслідувати незаконну забудову на вул. Тернопільській.

Також минулого тижня Львівська міськрада визначила 10 незаконних новобудов Львова, у яких ризиковано купляти квартири. Тоді ж суд постановив ГО "Наше ідеальне місто" за власний рахунок знести самочинну багатоповерхівку на вул. Варшавській, 22.

Зазначимо, на початку квітня у Львові приступили до демонтажу незаконної забудови на вул. Личаківській, 259. Раніше Варіанти дослідили ситуацію із незаконними забудовами у місті та дізналися як забудовують історичну частину Львова, яка входить до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.