Одинадцятикласник Львова отримав 20 тисяч за наукові досягнення

П'ятниця, 3 травня 2019, 15:35

У міськраді відзначили подякою та сертифікатом на 20 тисяч гривень учня 11 класу ліцею № 8 Дмитра Лопушанського.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Міський голова Львова Андрій Садовий відзначив подякою та сертифікатом на 20 тисяч гривень за "непересічні досягнення у навчанні та щиру жагу до саморозвитку, креативність і виняткове прагнення до реалізації нових проектів" учня 11 класу ліцею № 8 Львівської міської ради, переможця Міжнародної конференції молодих вчених ICYS-2019, яка проходила в місті Куала-Лумпур в Малайзії Дмитра Лопушанського. 

"Я представляв на цій конференції мій проект – мультифункціональний прилад для незрячих. Це прилад, який виконує три функції – визначення кольору, рівня освітленості, а також перешкод. З цим проектом мені вдалося здобути перше місце. На цій конференції було представлено понад 26 країн і 170 учасників, і це є нагорода у секції "інженерія" – сказав Дмитро Лопушанський.

Нагадаємо, у 2017 році десять вчених із ЛНУ ім. І. Франка, Львівської політехніки, медуніверситету та інших вишів отримали премію від міськради в розмірі 25 000 грн.

Зазначимо, що під час урочистих зборів міський голова Андрій Садовий нагородив "Почесних громадян міста Львова", "Шляхетну львівську родину" та "Львів'янина року".

Також, мер Львова нагородив Професора-мовознавицю ЛНУ імені Івана Франка Олександру Сербенську "Орденом Лева".

Крім цього, Андрій Садовий вручив відзнаки "Імені Олени Степанівни", "Почесний знак Святого Юрія" та "Золотий Герб міста Львова".

Мітки: Андрій Садовий, відзнака, Львівська міська рада, нагорода, науковці, новини львова, премії