Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вулиця Уласа Самчука, 16

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 6 травня 2019, 16:34

Адвокати Козловського знищили пам'ятку архітектури у Стрийському парку

Вулиця Уласа Самчука, 16

Львівська міськрада вимагає відновити історичну будівлю, яку знищила фірма адвокатів підприємця і депутата Григорія Козловського.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Замість реконструкції будівлі на вулиці Уласа Самчука, 16, яке знаходиться на головній алеї Стрийського парку, власники будівлі знесли частину історичної пам’ятки.

"Користуючись святковими та вихідними днями, вандали зруйнували історичну будівлю на вул. Уласа Самчука, 16. Замість здійснення реконструкції, власники будівлі знесли частину історичної пам’ятки" – йдеться у повідомленні.

Місто вимагає її відновити, а керівництво Стрийського парку та чиновників, у чиїй компетенції є забезпечування належного контролю, буде притягнуто до відповідальності.

Як відомо, у липні 2018 року, Львівська міськрада дозволила у цьому приміщенні ТзОВ "Львів-Енергія", що належить адвокатам підприємця Григорія Козловського, збудувати ресторан у Стрийському парку. Рішенням надано дозвіл ТзОВ "Львів-Енергія" виключно на проведення робіт з реконструкції приміщення під ресторан.

З огляду на те, що зафіксовано руйнування частини конструктивних елементів будівлі, Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові проводить обстеження будівлі для з’ясування, чи роботи були проведені в межах робіт з реконструкції, чи це свідоме нищення об’єкта.

Нагадаємо, згідно з єдиним реєстром юридичних осіб, власниками ТзОВ "Львів-Енергія" є Юрій Ломага і Олексій Різник, які є адвокатами Григорія Козловського. Зокрема, Різник представляв інтереси Козловського під час судових позовів, що стосувались недопущення бізнесмена до аукціонів купівлі об'єктів комунальної нерухомості у центрі Львова. 

Додамо, Григорій Козловський є співласником будівельної компанії Avalon, яка зведе у Львові першу 25-поверхівку. А 1 березня 2018 року він відкрив на площі Ринок, 36 новий ресторан у 5-поверховій колишній польській "кам’яниці Гєлязиновській". Він володіє "Гранд Готелем" (проспект Свободи), також власником готельно-ресторанного комплексу "Святослав", пивного ресторану "Королівська пивоварня" у Львові.

Зазначимо, у 2017 році приватний підприємець Григорій Козловський задекларував 16 млн грн доходу, 17 млн грн готівки, 13 земельних ділянок, 5 автівок та 9 квартир. 

Раніше Варіанти вже розповідали про назавжди втрачені перлини Стрийського парку, а також його теперішні принади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.