Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Понеділок, 13 травня 2019, 10:50

Прем'єр Садовий зробить Йотамчика міністром екології

Андрій Садовий

Мер Львова Андрій Садовий планує взяти участь у парламентських виборах і стати новим прем'єром.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

11 травня, на звітному 18-му з'їзді Об'єднання "Самопоміч" лідер партії Андрій Садовий заявив, що готовий іти на вибори до парламенту й боротися за місце прем'єр-міністра.

"Моя діяльність як міського голови добігає кінця, і я не збираюся балотуватися на нову каденцію. Я готовий іти до парламенту, очолювати список, якщо буде ваша довіра, готовий боротися за посаду прем'єра і наводити порядок у країні", – заявив Садовий.

Він також повідомив, що у виборчому списку Самопомочі на парламентських виборах до 70-80% осіб будуть новими обличчями. Зокрема, серед них будуть лідери партії з областей, представники профспілок і громадських організацій, які пройдуть праймеріз.

"Ми всі з вами підтримуємо закон про відкриті списки. Я вважаю, що ми, якщо підтримуємо цей закон, повинні як партія застосувати його на собі, щоб провести відбір майбутніх кандидатів до Верховної Ради максимально відкрито і прозоро", – сказав мер

Він зазначив, що мета Самопомочі - на наступних парламентських виборах подвоїти або потроїти результат політсили, отриманий у 2014 році.

Зазначимо, тоді ж Садового переобрали лідером Самопомочі.  

Нагадаємо, 10 травня з Самопомочі вийшли нардепи Вікторія Войціцька, Олександр Данченко, Іван Мірошніченко, Олена Сотник та Олександр Опанасенко.

Раніше Єгор Соболєв також вирішив залишити фракцію "Самопоміч" через корупційні скандали та заявив, що в українській політиці не вистачає лідерів.

Додамо, Садовий заявив, що депутати Самопомочі підтримують призначення інавгурації обраного президента Володимира Зеленського на 19 травня.  

На парламентських виборах партія Самопоміч не планує об'єднуватися з іншими політсилами.

Нагадаємо, Йотамчик - собака, домашній улюбленець родини Садових.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.