Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб Андрія Садового

Понеділок, 13 травня 2019, 12:10

Садовий пащекує до Зеленського відкритим списком

Андрій Садовий

Андрій Садовий готовий підтримати Зеленського лише за умови зміни закону про вибори.

Про це лідер партії Самопоміч Андрій Садовий написав у блозі на "Українській правді".

Депутати фракції Самопоміч готові підтримати дату інавгурації Володимира Зеленського, яку він запропонує, а перевибори до Верховної Ради готові підтримати, якщо перед тим змінять закон про вибори.

За його словами, основні пріоритети "Самопомочі" в парламенті на найближчий час – зміна закону про вибори (відкриті списки і ліквідація мажоритарки) та ліквідація депутатської недоторканності.

"Самопоміч підтримає ту дату інаугурації, яку запропонує новообраний президент. Не бачимо жодних причин для затягування. Самопоміч не проти дострокових виборів. Коаліції реально нема і це всі розуміють. Але на нові вибори варто йти з новими виборчими правилами" – заявив міський голова Львова. 

Нагадаємо, 11 травня, на звітному 18-му з'їзді Об'єднання "Самопоміч" Андрій Садовий заявив, що готовий іти на вибори до парламенту й боротися за місце прем'єр-міністра. Тоді ж Садового переобрали лідером Самопомочі.  

10 травня з Самопомочі вийшли нардепи Вікторія Войціцька, Олександр Данченко, Іван Мірошніченко, Олена Сотник та Олександр Опанасенко.

Раніше Єгор Соболєв також вирішив залишити фракцію "Самопоміч" через корупційні скандали та заявив, що в українській політиці не вистачає лідерів.

Додамо, Садовий заявив, що депутати Самопомочі підтримують призначення інавгурації обраного президента Володимира Зеленського на 19 травня.  

На парламентських виборах партія Самопоміч не планує об'єднуватися з іншими політсилами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.