Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Мітингувальники

Четвер, 30 травня 2019, 14:06

Пікетувальники висунули Садовому нові вимоги

Мітингувальники

Мітингувальники висунули міському голові Львова Андрію Садовому три вимоги на які хочуть почути відповідь до завтра.

Сьогодні, 30 травня, активісти, які пікетують Ратушу, озвучили вимоги до львівських чиновників. 

Перше, вони вимагають, щоб правоохоронні органи провели розслідування, щодо перевищенням муніципальної варти своїх службових обов'язків, представники якої перешкоджали вчора активістам увійти в будівлю Ратуші.

"Ми вимагаємо від міських чиновників та правоохоронних органів негайно провести службове розслідування щодо вчорашньої провокації зі сторони "Муніципальної варти" та особисто Євгена Бойка, що призвела до конфліктної ситуації. Зокрема, на якій підставі чи згідно якого документа мешканців Львова не пустили в міську раду" – заявили активісти.

Також вони хочуть отримати публічний звіт по усіх комунальних підприємствах Львівської міськради, зокрема АТП-1 та вимагають, щоб міськрада виділила кошти на будівництво житла для учасників українсько-російської війни.

"Друге. Ми вимагаємо публічний звіт по всіх комунальних піпдриємствах міської ради. Особливо, по АТП-1. Надайте інформацію по всіх фінансах і закупівлях за кошти з міського бюджету. Третє, вимагаємо негайно виділити кошти на добудову будинку для учасників українсько-російської війни" – заявив представник ГО "Розвиток громади" Андрій Дробіт.

Крім того, протестувальки продовжують вимагати роз’яснення щодо безкоштовної передачі комунальної землі на вулиці Карпинця та виділення 3 квартир для топ-чиновників міської ради Сергю Бабаку, Ірині Кулинич та Олегу Іщуку.

"Ми будемо стояти тут доки ви не вийдете до нас як до людей і ми не сядемо за стіл переговорів" – заявили активісти.

Нагадаємо, у понеділок низка громадських організацій Львова встановила намети на площі Ринок з вимогою відставки міського голови Андрія Садового.

Пізніше, активісти заявили, що Катерина Кіт-Садова разом з дітьми прийшла під будівлю Львівської міськради і "залякувала" їх судом.

Вчора активісти увірвалися у будівлю Львівської міської ради, щоб поговорити із чиновниками щодо відставки Андрія Садового. Під час штурму вони побили керівника адміністрації Євгена Бойка, якого госпіталізували із травмою селезінки, та муніципала.

Додамо, сьогодні вхід до будівлі Львівської міськради охороняють більше 30 правоохоронців та нацгвардійців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.