Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Вакарчук

П'ятниця, 31 травня 2019, 09:48

Вакарчук пропонує використовувати відбитки пальців нардепів для голосування

Святослав Вакарчук

Святослав Вакарчук заявив, що потрібно змінити регламент Верховної Ради й для голосування використовувався відбиток пальця.

Про це повідомив соліст гурту Океан Ельзи, лідер політичної партії "Голос" Святослав Вакарчук в інтерв'ю виданню Liga.net.

За його словами, в регламент Верховної Ради необхідно внести зміни, які дозволять нормально працювати навіть при нестачі депутатів.

"Партія "Голос" виступає за те, щоб ми змінили підхід до голосування. Була ідея, щоб для голосування використовувався відбиток пальця. Була ідея, що голосування проводяться від кількості присутніх. Партія все ще доробляє ідею з цього приводу" – заявив Святослав Вакарчук.

Він також вважає, що потрібно знобити так, щоб замість відсутнього народного депутата зміг проголосувати його колега.

"Ми вважаємо, якщо потрібен голос, якого не вистачає, то, значить, треба міняти регламент і тоді легалізувати, щоб хтось інший в цей момент міг проголосувати. Якщо це неможливо, то ми переносимо голосування", – пояснив Святослав Вакарчук.

Однак він додав, що партія "Голос" ніколи не продаватиме свої голоси і не буде займатися кнопкодавством.

Нагадаємо, раніше Святослав Вакарчук заявив про створення політичної партії "Голос" й що у список партії не потрапить жоден народний депутат останнього скликання, а також що він планує балотуватися у Верховну Раду на парламентських виборах. За кілька годин у його політичну партію зареєструвалося більше 2 000 учасників, а 50 волонтерів він включив до партійного списку "Голосу" на парламентські вибори.

Також лідер "Голосу" заявив, що його партія не фінансується за кошт олігархів й не буде об'єднуватися з іншими політичними партіями.

За даними соцопитування, проведеного у березні цього року, кожен п'ятий українець хотів, щоб Вакарчук пішов у Президенти України. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.