Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Іван Спринський

П'ятниця, 31 травня 2019, 13:45

Спринський нюхом чує руку Москви у голові Садового

Іван Спринський

Іван Спринський звинуватив Андрія Садового у провокаціях щодо протестувальників та співпраці з російськими ЗМІ.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні під стінами Львівської міської ради продовжується безстрокова акція протесту проти дій львівських чиновників, зокрема, міського голови Львова Андрія Садового.

За словами керівника ГО "Рабів до раю не пускають" Івана Спринського, позавчорашнє побиття директора департаменту "Адміністрація міського голови" Євгена Бойка є наслідком провокації чиновників.

"Вдалося, на жаль, Бойкові за рахунок невідомих людей спровокувати досить масштабний конфлікт, який потім вдалося висвітлити Садовому у своїх медіа, не показавши початку відео. Пан Садовий та його спільники залучили кількох людей, які під час входу спровокували штовханину, висловлювалися нецензурною лексикою та завдавали ударів учасникам акції" – заявив активіст.

Він також додав, що в наметовому містечку з'явилися журналісти, які відзнімають матеріали для російських ЗМІ.

"Я не вірю, що це можуть знімати львівські журналісти, які мають зі собою посвідчення. Найімоворніше, це так особи, які під виглядом медіа працюють а Львові, а потім перекидають сюжети російським телеканалам. Не варто забувати, що є багато бажаючих з компаній Андрія Івановича, Фрідмана, Чуркіна подати наш мирний протест як дестабілізацію зсередини" – запевнив Спринський.

Іван Спринський закликав усіх активістів не вживати нецензурної лексики та повідомляти поліції про всіх провокаторів. Також він зазначив, що його та ще трьох учасників штурму міської ради уже в понеділок викликають на допит: "Поки нас викликають як свідків суд".

Нагадаємо, позавчора активісти з з "Національного корпусу", ВГО "Сокіл", "Об'єднання добровольців" та інших ГО міста, які встановили намети на площі Ринок з вимогою відставки міського голови Андрія Садового, увірвалися у будівлю Львівської міської ради, щоб поговорити із чиновниками. Під час штурму вони побили Євгена Бойка, якого госпіталізували із травмою селезінки, та муніципала.

Активісти обуруються тим, що у п'ятницю троє чиновників міськради безкоштовно отримали квартири на які претендували учасники АТО зі Львова. Тоді ж під час виконкому активісти, серед яких були і учасники ГО "Рабів до раю не пускають", облили зеленою фарбою заступника Андрія Садового Геннадія Васьківа. За словами Андрія Садового, "львівський екс-регіонал Іван Спринський виконав замовлення алкоМАФії". 

А 27 травня депутати Львівської міської ради Петро Адамик, Маркіян Лопачак та Григорій Козловський зареєстрували ухвалу про припинення повноважень міського голови Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.