Вакарчук відкликав двох кандидатів через зв'язки із Опозиційним блоком і Медведчуком

середа, 12 червня 2019 р. о 11:40
Вакарчук відкликав двох кандидатів через зв'язки із Опозиційним блоком і Медведчуком
Святослав Вакарчук

Партія "Голос" відкликала двох мажоритарників у Луцьку та Києві через невідповідність критеріям.

Про це повідомила прес-служба партії "Голос".

Сьогодні партія "Голос" Святослава Вакарчука відкликала двох кандидатів у народні депутати по мажоритарній системі Тараса Шкітера, який висувався по округу №22 у Луцьку, та Євгена Кугука (округ №217 у Києві) через невідповідність їх попередньої політичної діяльності критеріям партії.

Зокрема, Тарас Шкітер був пов'язаний із діяльністю партії "Український вибір" Віктора Медведчука у Луцьку, а Євгена Кугука активісти знайшли у списках партії "Опозиційний блок" на позачергових парламентських виборах 2014 року.

"Ці факти суперечать принципам, якими партія "Голос" керується при виборі всіх без виключення кандидатів. Ми вдячні небайдужим громадянам і журналістам за вчасний сигнал" – наголосили у прес-службі партії.

У Голосі наголосили, що серед кандидатів у народні депутати від них немає нікого, хто підпадає під люстрацію, співпрацював з режимом Януковича, компартією, спецслужбами тоталітарних режимів, сепаратистами та проросійськими силами, хто має громадянство чи економічні інтереси у країні-агресорі.

Нагадаємо, раніше Святослав Вакарчук заявив про створення політичної партії "Голос" й що у список партії не потрапить жоден народний депутат останнього скликання, а також що він планує балотуватися у Верховну Раду на парламентських виборах. За кілька годин у його політичну партію зареєструвалося більше 2 000 учасників, а 50 волонтерів він включив до партійного списку Голосу на парламентські вибори.

Також лідер Голосу заявив, що його партія не фінансується за кошт олігархів й не буде об'єднуватися з іншими політичними партіями, а одним із завдань його партії у разі перемоги буде скасування мажоритарної системи.

Партія "Голос" оприлюднила списки партії для участі у дострокових парламентських виборах.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024