Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

спорткомплекс на Сихові

Середа, 19 червня 2019, 10:08

У Львові на 340 мільйонів гривень зменшили вартість будівництва спорткомплексу на Сихові

спорткомплекс на Сихові

Львівська міськрада вдруге оголосила тендер на будівництво Палацу спорту на Сихові, вартість якого зменшили на 341 млн грн.

ЛКП "Палац ігрових видів спорту" оголосив у системі ProZorro новий тендер на будівництво спорткомплексу на Сихові вартістю 620 094 157 грн. Зазначимо, у міськраді перший тендер на це будівництво скасували 30 листопада 2018 року через високу ціну, яка становила 961 744 256,80 грн.

Новий аукціон стартує 23 серпня, а  термін виконання усіх робіт становить 59 місяців або майже 5 років.

Згідно з тендерною документацією, із попереднього проекту виключили будівництво басейну, залишивши 4 ігрових зали (баскетбол – трибуни на 2 513 глядачів; волейбол – трибуни на 198 глядачів; регбі – трибуни на 237 глядачів; гандбол – трибуни на 228 глядачів), підйомник конвейєрного типу, скалодром на 500 кв.м, кафе, ліфти, 67 паркових лавочок, 56 урн для сміття, 6 велосипедних парковок, гойдалку.

Нагадаємо, минулоріч екс-керівника "Львівавтодору" Романа Познанського призначили керівником ЛКП "Палац ігрових видів спорту", яке створили саме для будівництва спорткомплексу на Сихові і популяризації ігрових видів спорту.

Додамо, Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію спорткомплексу на Сихові завершився восени 2017 року. Площа земельної ділянки, виділеної під його будівництво складає 14,6 тис м² і є між ТЦ "ВАМ", ТЦ "Інтерсіті" і парком Івана-Павла ІІ на Сихові.

У червні 2018 року уряд затвердив субвенцію з держбюджету у 27 млн грн на будівництво комплексу. А у січні міський голова Львова Андрій Садовий створив спеціальну робочу групу, яка вирішуватиме проблемні питання, пов’язані з реалізацією цього проекту. 

Також внаслідок будівництва знесуть автостоянку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.