Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

продаж алкоголю у Львові

Четвер, 20 червня 2019, 14:19

У Львові не підтримали петицію проти заборони продажу алкоголю у МАФах

продаж алкоголю у Львові

Львівські депутати не проголосували за електронну петицію про відміну заборони на продаж алкогольних напоїв у тимчасових спорудах.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати не підтримали електронну петицію з вимогою відмінити ухвалу "Про неприпустимість здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом в тимчасових спорудах"."За" проголосував 21 депутат.

Ще 11 квітня на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Андрія Сітарчука з вимогою відмінити ухвалу "Про неприпустимість здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом в тимчасових спорудах", яка станом на 17 квітня цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

У тексті петиції вказано, що львів'яни просять керівництво міста відмінити ухвалу про заборону здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у тимчасових спорудах, яку депутати прийняли ще 4 квітня цього року. Автор петиції зазначає, що він є власником одного із кіосків, а таке рішення міської ради защить сотні підприємців без джерела доходу.

Нагадаємо, станом на 21 травня у місті залишилося 25 кіосків із 236, які продають алкогольні напої, усі інші – закрилися. Тоді ж близько 300 власників МАФів влаштували пікет під будівлею Львівської міської ради проти заборони продажу алкоголю. 

Додамо, 19 червня Львівська міська рада створила спеціальну робочу групу, яка має вирішити цю проблему, а керівники освітніх установ та закладів культури Львова скерували Андрію Садовому листа з проханням зупинити продаж алкоголю у міських МАФах.

Електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.