Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Зураб Аласанія

Радіо Свобода

Вівторок, 25 червня 2019, 10:00

Зураб Аласанія вже не очолює Суспільне

Зураб Аласанія

Зураб Аласанія тимчасово залишив свою посаду голови правління НСТУ.

Про це повідомив голова правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" Зураб Аласанія на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Рішення Наглядової Ради по достроковому припиненню контракту суд визнав незаконним і скасував. Але сьогодні я звільнився. Це не означає, що ми "здаємо позиції". Це означає, що ми дотримуємось закону. Тобто: рішення суду вступить в законну силу через 30 днів. До того часу скасоване судом рішення НР є формально чинним. А це означає, що сьогодні мій контракт вважається розірваним", – зазначив Аласанія.

Він додав, що продовжить працювати як експерт правління доки рішення суду не вступить в законну силу, а головою правління Суспільного відтепер є Микола Чернотицький.

Нагадаємо, 1 лютого Наглядова рада НСТУ прийняла рішення про відсторонення Зураба Аласанії з посади голови правління "Суспільного" мовлення. 13 лютого вона відтермінувала звільнення Зураба Аласанії до 6 травня. З того часу Зураб Аласанія пішов в офіційну відпустку, щоб не бути звільненим 6 травня.

А у червні цього року суд постановив, що рішення Наглядової ради НСТУ про звільнення Зураба Аласанії є незаконним і має бути скасованим.  

Аласанію обрали головою правління НСТУ у квітні 2017 року. До того він був генеральним директором Національної телекомпанії України, доки у 2016 році не подав у відставку "у зв'язку із катастрофічною ситуацією з фінансуванням телерадіомовлення".

Додамо, у вересні 2018 року ОБСЄ закликала українську владу відновити мовлення Національної громадської телерадіокомпанії "UA: Перший" і терміново вирішити проблеми з її фінансуванням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.