Львів'яни вимагають заборонити будь-які перекриття вулиць на тривалий час

Понеділок, 1 липня 2019, 14:55

У Львові зареєстрували петицію з вимогою заборонити необґрунтовані перекриття вулиць на тривалий період.

6 червня на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Антона Федорціва з вимогою заборонити необґрунтовані перекриття вулиць на тривалий період.

Зокрема, в тексті петиції йдеться, що упродовж останнього часу у Львові різко зросла кількість заходів, під час яких перекривають вулиці і обмежують рух громадського та приватного транспорту, що створює незручності для мешканців міста. 

На думку автора петиції, суспільна значущість цих заходів викликає величезні сумніви.

"Яскравий приклад – проведення 9.06.19 4th Molokiya Lviv Half Marathon 2019 із заявленою кількістю учасників близько 3 тисяч осіб. Попри це, перекритими на більшу половину дня виявилися не лише центральні вулиці (проспект Свободи, площа Галицька, князя Романа та ін.), а й усі вулиці, що з'єднують із центром міста весь Шевченківський район (орієнтовно – 150 тисяч мешканців) – проспект Чорновола, Замарстинівська, Хмельницького; також не їздили маршрутки, тролейбус №13 і трамвай №6. Це створило труднощі для багатьох містян, які не змогли вчасно дістатися на роботу чи до пунктів призначення в інших справах", – йдеться в тексті петиції. 

Автор петиції вважає, що для покращення життєдіяльності міста, його іміджу чи будь-якої іншої позитивної цілі цей захід і йому подібні нічого не зробили, тому закликає заборонити перекриття центральних вулиць Львова та під'їздів до центру міста на тривалий період часу (більше 1-ї години).

Наразі петиція набрала 67 голоси із 500 потрібних.
 
Нагадаємо, 13 червня львів'янин Сергій Літневський зареєстрував електронну петицію, у якій просить заборонити у Львові проведення релігійних процесій, через які перекривають вулиці.

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Мітки: електронна петиція, новини львова, перекриття дороги, перекриття руху