Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

www.google.com.ua/

Понеділок, 5 листопада 2012, 18:45

Локальні очисні станції врятують Львів від смороду – Микола Одуха

Спорудження у різних районах Львова локальних очисних станцій ліквідує неприємний запах у місті.

Таку думку висловив сьогодні на брифінгу головний технолог Львівводоканалу Микола Одуха.

Микола Одуха вважає, що для боротьби із смородом у Львові насамперед потрібно заборонити скид в міську каналізаційну систему стоків, особливо обробленого характеру. Також очисні споруди Львова потребують негайної реконструкції, а міська влада повинна знайти кошти на будівництво очисних локальних станцій.

«В Польщі, у місті Вроцлаві, побороли неприємний запах шляхом спорудження у восьми точках міста – там, де неприємний запах найсильніший, невеликих очисних станцій, на яких дозуються хімреагенти і за допомогою певних процесів, не дозволяють смороду утворюватися і поширюватися», - поділився враженням від побачених станцій Микола Одуха.

На думку головного технолога, кошти на такі станції у Львові мала б виділити міська влада. Одна така локальна станція коштуватиме приблизно 30 тис. євро, а 200-500тис. грн. коштуватимуть на рік реагенти для неї.

Нагадаємо, питання смороду у Львові обговорюється далеко не вперше. За результатами замірів, проведених Львівводоканалом у 2011 році, найбільшими підприємствами-забруднювачами виявилися 12 підприємств. Серед них Ензим, Львівський Жиркомбінат, Перша Приватна Броварня. Окрім цих 12 підприємств, існують інші – понад 50, які понаднормово скидають свої стоки у каналізаційну систему міста, і сплачують за це щомісяця приблизно 600 тис. грн. Ці гроші йдуть на придбання реагентів для очисних споруд та на придбання матеріалів для поточного ремонту очисних споруд.

Своїх очисних споруд підприємства не мають. «Наявність очисних споруд на кожному підприємстві розвантажила б каналізаційну систему міста та не створювала б проблеми смороду», - додав головний технолог Львівводоканалу Микола Одуха.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.