Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

рибальство

Понеділок, 8 липня 2019, 15:07

На Львівщині зафіксували 870 порушень правил рибальства.

рибальство

Рибалки Львівщини допустили грубі порушення із забороненим застосуванням знарядь лову, колючо-ріжучих, вибухових та інших предметів.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

30 червня завершилася весняно-літня заборона вилову водних біоресурсів.

"Загалом, ситуація під контролем, масових порушень правил лову чи торгівлі риби не зафіксовано. За цей час у порушників вилучили 6 човнів і 218 сіток, які будуть конфісковані в дохід державі" - повідомив начальник управління Державного агентства рибного господарства у Львівській області Леонід Кравец.

Окрім того, інспекційний склад Управління Державного агентства рибного господарства у Львівській області, поліцейські та державна екологічна інспекція у Львівській області здійснили рейди ринками Львівщини на предмет продажу риби, перевіряли наявність відповідних документів на право реалізації рибної продукції, здійснювали рейди і щодо реалізації заборонених знарядь лову.

Загалом, за незначне порушення правил рибальства передбають попередження або накладання штрафу на громадян у розмірі від 34 до 170 грн, для посадових осіб 510-850 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

У залежності від ступеня завданих збитків, за грубі порушення передбачена кримінальна відповідальність – штрафів до 6800 грн або позбавлення волі на термін від 3 років з конфіскацією риболовецьких знарядь. Окрім штрафу за незаконний вилов, правопорушнику нарахують суму компенсації за нанесені збитки за кожен виловлений вид риби, незалежно від її розміру і ваги.

Нагада 1 квітня до 30 червня у водоймах Львівської області стартує нерестова заборона на ловлю риби.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.