Винниківські активісти блокують будівництво цинкового заводу

Середа, 10 липня 2019, 10:25

Винниківчани розгорнули наметове містечко на території будівництва цинкового заводу.

Про це повідомив місцевий активіст Максим Кременець на позачерговій сесії Винниківської міської ради, яка відбувалась вчора, 9 липня.

Позавчора, 8 липня, винниківські активісти організували блокаду будівництва заводу із оцинкування труб.

"Ми розгорнули наметове містечко, як і анонсували. Там чергують люди. Акція мирна і зареєстрована. Конфліктів не було, лише 2 рази їхня сторона викликала поліцію. Для чого – ми не розуміємо. Також вони сказали, що власник заводу дав їм вказівку призупинити будівництво і вивезти техніку. Але це не ще не перемога, а лише маленький крок до нашої мети. Тому зараз не можна відступати" – повідомив місцевий активіст Максим Кременець.

Окрім того, він зазначив, що італійська компанія Gimeco Impianti, яка проектувала цинковий завод, надіслала офіційну відповідь на його запит, в якій зазначила, що проект передбачає будівництво заводу лише в промисловій зоні. А робота такого заводу поблизу житлової зони чи таких важливих об’єктів, як перекачувальна станція, є значною загрозою в разі викиду чи пожежі.

Зазначимо, що відстань від місця будівництва заводу до найближчого житлового будинку у м. Винники та до перекачувальної станції, яка подає воду значній частині Львова, - близько 300 метрів.

Нагадаємо, позавчора, 8 липня, новий голова Львівської ОДА Маркіян Мальський попросив призупинити будівництво цинкового заводу поблизу Винників до парламентських виборів.

Додамо, 26 червня мешканці Винників протестували проти будівництва цинкового заводу.

Власником заводу є компанія Екран зі Стрия. За даними Youcontrol ТзОВ Екран у Стрию належить сім'ї Карпінських. У групу компаній входить підприємство Перша українська цинковня,  яка оцинковує метали гарячим способом. Нагадаємо, що сполуки цинку вважаються шкідливими для здоров'я людей.

Мітки: Винники, новини львова