На Тракті Глинянському будують новий корпус ліцею "Провесінь"

Понеділок, 15 липня 2019, 13:36

Після завершення будівництва ліцей перетвориться на повноцінний освітній заклад із садочком та середньою школою.

Про це повідомив Варіантам депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

На вулиці Тракт Глинянський у Львові триває будівництво нового корпусу ліцею "Провесінь". Наразі завершують спорудження нульового циклу. Під час робіт виникали проблеми: виявлення пливуна у ґрунті, наявність кабелів та газопроводу, які не відобразили в жодній документації та інші. Проте найскладнішу частину будови завершують, залишилося покласти перекриття, після чого починатимуть зведення стін.

"Після завершення робіт школа перетвориться на повноцінний освітній заклад з садочком для дошкільнят та одинадцятирічною середньою школою. Це матиме велике значення для віддаленого мікрорайону, який розташований на межі міста і заслуговує на те, щоб мати повноцінний навчальний заклад" – зазначає депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

Зараз у тісному корпусі ліцею "Провесінь", у минулому школи-садка "Провесінь", співіснують дитячий садочок та школа-дев′ятирічка. Немає повноцінного спортзалу, їдальні та актового залу. Заняття ведуть у дві зміни.

Три роки тому вдалося реконструювати і відновити роботу плавального басейну, який не функціонував понад 20 років. 2017 року перенесли теплотрасу, яка по діагоналі проходила через шкільний майданчик.

Восени 2018 року розпочали роботи зі спорудження нового корпусу, у якому буде спортивний та актовий залі, кухня, їдальня, класні кімнати і тир у підвалі. Зі старим корпусом будівля буде з′єднана галереєю на рівні другого поверху.

Публікація у рамках Програми висвітлення діяльності міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Мітки: Львівська міська рада, новини львова, тракт глинянський, Юрій Кужелюк