Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛКП "Лев"

Понеділок, 15 липня 2019, 17:55

ЛКП "Лев" знову прийматиме безпритульних тварин після двомісячного карантину

ЛКП "Лев"

Стерилізаційний центр для тварин ЛКП "Лев" відновив свою роботу після виявленням сказу у собаки.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 15 липня, ЛКП "Лев" відновило свою роботу після карантину, у зв’язку із . Упродовж двомісячного карантину не зафіксовано жодного повторного випадку сказу, ситуацію вчасно локалізувалм та провели всі необхідні заходи, аби запобігти поширенню цього захворювання.

"На жаль, за весь цей час господарі Кекса не відгукнулися, але маємо свідчення, що собаку завезли у Львів із одного з сіл Жидачівського району Львівської області. У свою чергу, нагадуємо про своєчасність вакцинацій від сказу ваших домашніх улюбленців. Не ігноруйте цей важливий крок, адже це єдина можливість захистити свого улюбленця, себе та оточуючих" –закликають у ЛКП "Лев".

Зазначимо, раніше Львівська міська рада оголосила масову перевакцинацію тварин від сказу у місті. Крім цього  чотирьох точках міста за конкретним графіком проводили виводки тварин для безкоштовної вакцинації.

Таке рішення було прийняте в зв'язку з інцидентом за участі хворої на сказ собаки, яку невідомі занесли у сумці до парку "Знесіння". Пізніше тварину доправили до стерилізаційного центру ЛКП "Лев", де працівники закладу змушені були її приспати.

Відтак, 15 травня стерилізаційний центр для тварин ЛКП "Лев" закрили на карантин. На цей період тварин за його межі території підприємства не вивозитимуть, а нових собак у стерилізаційний центр не прийматимуть.

Загалом у Львові є 405 безпритульних собак. Медики наголошують, що сказ передається через укуси, подряпини та слину. Найкращий метод вберегтися від зараження – вакцинація.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.