Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

домашні тварини

Середа, 17 січня 2024, 13:58

Ще у двох селах Дрогобиччини ввели карантин через сказ у кота та лисиці

домашні тварини

Карантинні обмеження на два місяці діятимуть у смт Східниця і Раневичах.

Про це повідомила пресслужба Дрогобицької районної військової адміністрації

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Дрогобицькій РВА у смт Східниця і Раневичах та їх 5-кілометровій зоні наклала карантинні обмеження терміном на два місяці.

"15 січня з Львівської регіональної державної лабораторії надійшло підтвердження про наявність вірусу сказу у кота та лисиці. Встановлено, що у смт Східниця кіт завдав укусу дочці власниці і після цього через декілька днів загинув" – йдеться у повідомлені

На місці загибелі кота, а також на подвірʼї проведено дезінфекцію.

Ще один випадок стався 14 січня 2024 року у с.Раневичі лисиця зайшла на подвірʼя та завдала укусів собаці.

"Господар лисицю забив. Собак було піддано вимушеній вакцинації проти сказу. Працівники ветеринарної служби здійснили виїзд на місце загибелі лисиці. Труп тварини відправили в Львівську регіональну державну лабораторію. На місці загибелі лисиці, а також подвірʼї провели вимушену дезінфекцію та обходи прилеглої території та сусідів" – йдеться у повідомлені

Безпритульних собак та котів, які могли бути в контакті з хворою твариною не виявлено.

Карантинні обмеження діятимуть до о 16 березня 2024 року, які будуть зняті за умов відсутності нових випадків захворювання тварин на сказ.

Нагадаємо, на початку січня у чотирьох селах Дрогобицього району ввели карантин через сказ у собаки, який покусав трьох людей.

Раніше вже у двох районах Львівщини ввели карантин через сказ у лисиць.  У громадах Стрийщини виявили скажених лисиць, раніше схожі випадки зафіксували у Дрогобицькому районі. 

Додамо, у дистопаді у двох селах Дрогобицького району запровадили карантин через сказ у лисиць, а на Миколаївщині оголосили карантин у двох селах через сказ у кота

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.