Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєзвалище

Вівторок, 16 липня 2019, 12:07

У Львівській області залишається 41 несанкціоноване сміттєзвалище

сміттєзвалище

З початку року в області ліквідували 21 несанкціоноване складування твердих побутових відходів загальною площею 1500м².

Про це сьогодні, 16 липня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомив директор державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич.

"Всі документи реагування внесені на териториіальні громади або відповідальну особу, оскільки законо чітко передбачено чиї це повноваження і в разі невиконання даних приписів посадові особи тих чи інишх громад будуть притягуватися до адміністративної відповідальності" – зазначив Микола Маланич.

У першому півріччі 2019 року Інспекцією виявлено 21 несанкціоноване складування твердих побутових відходів загальною площею 1500м².  У 2018 році виявили 83 несанкціоновані сміттєзвалища, а у 2017 – 210.

Загалом зафіксували понад 250 несанкціонованих сміттєзвалищ, з них залишилося ліквідувати 41 полігон. Із 2015 року ліквідовано більше 200 діючих несанкціонованих сміттєзвалищ площею понад 150 га.

Нагадаємо, у червні на Львівщині зафіксували більше 25 незаконних сміттєзвалищ.

Зазначимо, 58 звалищ Львівщини потребують невідкладної рекультивації, більшість з них знаходяться у Золочівському районі області. А із 20 сміттєзвалищ, які знаходяться у на балансі комунальних підприємств області, у незадовільному стані перебувають сміттєзвалища у Рава-Руській та у Бродах.

Наразі на Львівщині діє інтерактивна карта незаконних сміттєзвалищ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.