Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Батенко

Понеділок, 22 липня 2019, 14:52

Перемишляни зустрічають самовиса Батенка кропом та петрушкою

Тарас Батенко

У 123-му виборчому окрузі, що охоплює Золочівський, Миколаївський, Перемишлянський райони, лідирує самовисуванець Тарас Батенко.

Про це повідомляється на сайті Центральної виборчої комісії.

Станом на 14:10 годину ЦВК опрацювала 72,90% протоколів у виборчому окрузі Львівщини №123, який включає у себе 152 виборчі дільниці у Золочівському, Миколаївському, Перемишлянському районах та у Новому Роздолі.

За попередніми результатами виборів до Верховної ради України 9 скликання у мажоритарному списку на першому місці в цьому окрузі лідирує самовисуванець, нардеп Верховної Ради VIII скликання Тарас Батенко, за якого проголосували 44,34%, тобто 19 823 мешканців області.

Зазначимо, Батенко переміг на виборах до Верховної Ради у 2014 році від партію Блок Петра Порошенка в цьому ж виборчому окрузі з результатом 50,89%. У листопаді 2015 року він покинув партію та став позафракційним депутатом. Зараз Батенко очолює політраду партії "Укроп". А до приходу в парламент Тарас Батенко був директором філії "Магістральні нафтопроводи "Дружба" ПАТ "Укртранснафта". Менеджмент компанії, як писали ЗМІ, є лояльним до мільярдера Коломойського.

За 2018 рік Батенко задекларував 2 648 672 грн доходу, а його дружина придбала за 2 350 000 грн нову іномарку. Крім цього, за даними ЗМІ, Наталія Квасецька, яка балотувалася від партії "Слуга народу" й зайняла четверте місце у рейтингу, є кумою Батенка, відтак деякі виборці висловили підозру, що вона була технічною кандидаткою.

На другому місці опинився Олег Дуда від партії "Європейська Солідарність" із результатом 14,92%, тобто за нього проголосували 6 558 виборців. Він працює заступником головного лікаря з хірургічної роботи у КЗ ЛОР "Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр" й є головою Українського лікарського товариства у Львові. У березні 2018 році у Львівській ОДА виник скандал через те, що Дуда та ще двоє членів інших громадських організацій увійшли до складу конкурсної комісії із обрання директорів 14 медзакладів Львівщини. Тоді активісти-медики висловили своє обурення та наголосили на упередженості влади під час вибору представників від громадськості.

На третій позиції з результатом 14,67%, якого підтримали 6 558 львів'ян опинився висуванець від політичної партії "Голос" Тарас Чолій, депутат Львівської міської ради від Української Галицької Партії. Чолій є заступником голови ради громадської організації "Українська Галицька Асамблея", також він був директором Музею тоталітарних режимів "Територія терору".

У 2018 році Чолій задекларував 95 тис грн доходу та створив агрофірму ТзОВ "Студенець", яка займається вирощування ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників.

Нагадаємо, за попередніми результатами виборів у парламент 9 скликання у 123 виборчому окрузі Львівщини лідирувала партія "Слуга народу" – 21,25% (7 182 осіб), на другому місці з відривом у декілька голосів опинилася партія "Голос" – 21,10% (7 133 осіб), ще 19,01% (6 425 осіб) виборців підтримали партію "Європейська Солідарність".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.