Львів'яни вимагають зупинити будівництво багатоповерхівки на вулиці Лазаренка

Вівторок, 6 серпня 2019, 14:59

У Львові зареєстрували електронну петицію з вимогою зупинити будівництво на місці дитячого майданчика, що на вул. акд. Є. Лазаренка.

Сьогодні, 6 серпня, на порталі е-петицій Світлана Майстришин зареєструвала петицію з вимогою зупинити будівництво на вулиці акд. Є. Лазаренка, 38, 36, 40, 42 у Львові.

Зокрема, в тексті петиції йдеться, що між гуртожитком №12 і житловим будинком на вул. акд. Є. Лазаренка, 36, на місці дитячого майданчика й відпочинковій зоні цієї території, стартувало незаконне будівництво багатоповерхівки, замовником якої є НУ "Львівська політехніка", відповідно до дозволу ДАБІ №ІУ115170941050 від 4 квітня 2017 року.

"Дозвільні документи на будівництво видавалась та затверджувались без обговорення з територіальною громадою. Будівництво передбачається здійснити на дитячому майданчику, спортивно – ігровому майданчику, футбольному полі, на відпочинковій та господарській зоні вказаної території" – йдеться у тексті петиції. 

Автор петиції наполягає, що дозвільні документи на це будівництво не враховують збереження зеленої території, проїзду пожежних машин і доступу пожежників до приміщень, а також порушує граничні межі максимально щільної забудови й інженерну безпеку.

"Ми вимагаємо зберегти існуючий простір для гідного, щасливого, безпечного життя мешканців будинку №36, №38, №40, №42, студентів та працівників гуртожитку №12, №14,№15. Зберегти дитячий майданчик, спортивно – ігровий майданчик, футбольне поле, відпочинковий та господарський простір. Зберегти цілісність будівлі №38. Ми вимагаємо, щоб Львівська міська рада, у межах наданих їй повноважень, прийняла відповідні рішення, які зупинять вказане будівництво" – наголошується у тексті петиції.

Наразі петиція ще не набрала жодного голосу, бо була щойно зареєстрована, а до кінця збору підписів залишилось ще 60 днів.

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Мітки: Будівництво у Львові, електронна петиція, незаконна забудова, новини львова