Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

новобудова на вул.Волоській

П'ятниця, 16 серпня 2019, 14:20

У Львові збудують 5-поверховий торгово-офісний центр поблизу Стрийського ринку

новобудова на вул.Волоській

Територію автостоянки поблизу Стрийського ринку перетворять на 5-поверховий торгово-офісний центр з підземним паркінгом.

Сьогодні, 16 серпня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на будівництво ПП "Мега-Тех" та ТзОВ "Галпроектмонтаж" торгово-офісного центру з підземною автостоянкою у двох рівнях на вул. Волоській, 1, вул. Волоській, 1-А, вул. Шота Руставелі, 13 зі знесенням існуючих будівель. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Новий торгово-офісний центр збудують на чотирьох земельних ділянках, площею 0,2182 га, 0,0420 га, 0,0044 га та 0,1909 га, що є комунальною власністю й де  зараз існує автостоянка й МАФи, які планують знести.

Як йдеться у матеріалах виконкому, функціональне призначення земельних ділянок – для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури, а вид використання – для будівництва та обслуговування торгово-офісного комплексу з підземним паркінгом.

Функціональне призначення земельних ділянок – зона Г-2 – зона центру ділової, громадської діяльності місцевого значення відповідно до детального плану території у районі вул. Волоської.

У Львівській міськраді встановили, що максимальна висота будівлі не повинна перевищувати 21,6 метрів, а максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 54%. Новий торговий центр будуватиметься каскадом, він матиме 5 поверхів, а також мансандру й підземну парковку на два поверхи.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Галпроектмонтаж" зареєстроване у Львові з 2003 року, займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Власницею фірми є львів'янка Олександра Мурава (керівник і власник будфірми "Винниківська земля", власник будфірми "Аато Білдінг Груп"), а керівником – Денис Данилевич. Розмір статутного капіталу підприємства становить 20 500,20 грн.

 ПП "Мега-Тех" зареєстроване з 1999 року у Львові, займається наданням інших допоміжних комерційних послуг. Власником фірми є львів'янин Дмитро Вітик.

Нагадаємо, у квітні Львівська міськрада дозволила звести на вул. Шота Руставелі, 7 багатоповерхівку з підземним паркінгом та центр комерційно-ділової діяльності, а супермаркет "Рукавичку" на вул. Шота Руставелі, 40 перетворять на 5-поверховий торговий центр з готелем.

Також на площі Є. Петрушевича, що входить в історичну частину Львова, ЛКП "Львівавтодор" зведе підземний багаторівневий паркінг. Додамо, у межах зведення цього підземного паркінгу на пл. Петрушевича зведуть 4-поверховий сучасний торгово-офісний центр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.