Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олександр Ганущин

Понеділок, 19 серпня 2019, 11:20

На Львівщині офіційно заборонили російську попсу

Олександр Ганущин

Верховний Суд визнав законним мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на Львівщині.  

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Верховний Суд постановою від 15 серпня 2019 року визнав законним мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на Львівщині.

Верховний Суд визнав, що суди попередніх інстанцій допустили неправильне застосування норм матеріального права, задовольняючи позови щодо визнання протиправним та нечинним рішення Львівської обласної ради від 18 вересня 2018 року №745 "Про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області".

"Верховний Суд України став на бік Львівської обласної ради та громади Львівщини – скасував рішення двох судів, які вважали, що рішення облради про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області є незаконним, зокрема не відповідає гарантіям наданим Державою Україна" – розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Як пояснив начальник юридичного відділу облради Андрій Мельник, Верховний Суд України задовольнив касаційну скаргу Львівської обласної ради та скасував рішення судів нижчих інстанцій у справі щодо російськомовного культурного продукту.

"Таким чином Верховний Суд України підтвердив законність рішення Львівської обласної ради щодо встановлення мораторію на території Львівської області на публічне використання російськомовного культурного продукту. Відтак рішення Львівської обласної ради є законним і чинним" – заявив Андрій Мельник.

Нагадаємо, мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області депутати облради прийняли 19 вересня 2018 року. Проект мораторію був підготовлений ВО "Свобода", він потрібен для "задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора".

Раніше наголошувалося, що у області мають влаштувати рейди розважальними закладами, які перевірятумуть на відтворення російськомовної музики.

17 січня 2019 року Львівський окружний адмінсуд визнав незаконною і скасував заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту у області.

Додамо, 15 травня 2019 року екс-голова Львівської ОДА Олег Синютка закликав депутатів облради відновити мораторій на російськомовну музику.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.