Паспорт доведеться показувати і в касі, і в поїзді

Понеділок, 12 листопада 2012, 15:56

Міністерство інфраструктури України хоче перевіряти паспорти і під час придбання квитків, і під час посадки пасажирів на потяг.

Із 1 січня 2013 року оформлення проїзних документів на пасажирський потяг у касах здійснюватиметься за поданням паспорта або іншого документа, що засвідчує особу (тимчасового посвідчення громадянина України, паспорта для виїзду за кордон, дипломатичного або службового паспорта, посвідчення особи моряка, проїзного документа дитини, свідоцтва про народження дитини, військового квитка, посвідчення водія, студентського квитка тощо).

З нового року залізничний квиток міститиме прізвище і ім'я пасажира. При оформленні проїзних документів через електронні канали самообслуговування, зокрема за допомогою мережі Інтернет, вноситься прізвище і ім'я особи, яка планує здійснювати поїздку, і зазначається особа, яка здійснює оформлення і оплату платіжною картою проїзного документа.

У проїзних документах на проїзд у регіональних потягах і квитках на проїзд у потягах приміського сполучення прізвище і ім'я особи не зазначається.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури також планує встановити на вокзалах спеціальні автомати для придбання квитків.

Джерело: УНІАН

Мітки: квитки, міністерство інфраструктури, поїзд