Укрзалізниця передала до поліції матеріали проти братів Дубневичів

Понеділок, 23 вересня 2019, 16:00

Укрзалізниця виявила та передала до поліції інформацію про оборудки під час закупівлі та постачанні анкерів.

Про це повідомив керівник Укрзалізниці Євген Кравцов на своїй сторінці у Facebook.

"Чорний понеділок" для братів Дубневичів... Це черговий щабель у нашій непростій боротьбі за прозорий ринок закупівель УЗ. Тут маємо справу з гігантами тіньових закупівель" – наголосив Кравцов.

Він пояснив, що дві компанії зі схожими назвами впродовж 2018 – 2019 років постачали закладні анкери АЗ-2 під виглядом продукції вітчизняного виробника.

"Як показала перевірка: анкери завозили з Білорусі. Імпортував цю продукцію вітчизняний виробник через фірму-прокладку. Цікаво, що завозились анкери під виглядом заготовки, що дозволило суттєво занизити імпортне мито. Орієнтовна собівартість однієї одиниці такої "деталі" становила близько 50 грн, а Укрзалізниці її вже продавали як товар за 94 грн" – зазначив Євген Кравцов.

За його словами, за 7 місяців цього року залізниця через таку схему могла втратити більше 60 млн грн, саме тому дію закупівель призупинили.

Нагадаємо, у травні цього року САП скерувала до Генпрокуратури чергове подання на нардепа Ярослава Дубневича щодо розкрадання майна "Укрзалізниці" впродовж 2015-2017 років. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. А у березні 2019 року НАБУ притягнуло до відповідальності за причетність до цього злочину 7 осіб.

Також на початку травня НАЗК виявило, що Ярослав Дубневич, реалізуючи депутатські повноваження, діяв у власних інтересах. 

Як писали Варіанти раніше, "Корпорація "КРТ" через суд намагалася знищити єдиного конкурента і стати монополістом у постачанні сталевих деталей "Укрзалізниці". Засновником підприємства ТОВ "Корпорація КРТ" виступає ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське", а засновниками цієї фірми є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Богдан та Ярослав Дубневичі.

Мітки: Богдан Дубневич, брати Дубневичі, новини львова, розкрадання бюджетних коштів, укрзалізниця, Ярослав Дубневич