Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Гірняк

Середа, 2 жовтня 2019, 14:20

Гірняка звільнили з посади заступника Ганущина

Володимир Гірняк

Депутати звільнили Володимира Гірняка з посади заступника голови Львівської облради.

Сьогодні, 2 жовтня, під час сесії Львівської обласної ради депутати таємним голосуванням підтримали рішення про дострокове припинення повноважень заступника голови обласної ради Володимира Гірняка.

Голосували 46 депутатів, один бюлетень визнали недійсним – він був порожній, ще 45 депутатів проголосували "за" звільнення.

Ще 24 вересня фракції Самопомочі та Громадянської позицій заявили, що відмовляються брати участь у голосуванні. За словами голови Самопомочі у Львівській облраді Парасковії Дворянин, депутати цієї партії виступають за звільнення не лише заступників, але й голови облради Олександра Ганущина.

Зазначимо, 10 вересня депутати визнали незадовільною роботу Гірняка. Натомість Гірняк відповів, що Ганущин повинен піти у відставку разом із заступниками, адже через "неефективність, непрозорість та нездатність працювати ситуація у Львівській обласній раді зайшла в глухий кут".

Раніще Ганущин висловив невдоволення роботою своїх заступників і допустив позитивне голосування за їхнє звільнення на черговій сесії облради. А ще наприкінці травня цього року він звинуватив Гірняка у спробах лишити його посади. 

Однак у першому таємному голосування щодо звільнення Володимира Гірняка, яке відбулося 24 вересня й яке визнали недійсним, депутатам забракло 1 голосу й вони голосували без депутатських посвідчень. У зв'язку з цим Гірняк вимагає у поліції відкрити справу проти членів лічильної комісії Львівської облради та Валентина Харлова через порушення під час голосування за його відставку.

Додамо, на парламентських виборах 21 липня 2019 року Володимир Гірняк був кандидатом від партії Громадянська позиція у 120 виборчому окрузі, де переміг самовисуванець Ярослав Дубневич.

Володимир Гірняк працював на посаді директора ТзОВ "Юридично – інвестиційної компанії "Правосвіт", був кандидатом на посаду мера Львова у 2015 році, пройшов у облраду на місцевих виборах від Громадянської позиції, тоді ж його обрали заступником голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.