Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Козак

Вівторок, 1 жовтня 2019, 13:17

Телеканал Козака судитиметься з Нацрадою через позбавлену ліцензію

Тарас Козак

Телеканал 112 Україна нардепа з Львівщини Тараса Козака подав позов до суду на рішення Нацради про позбавлення ліцензії.

Про це повідомила прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва.

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від п'яти телерадіоорганізації, які здійснюють мовлення під емблемою 112 Україна, які вимагають оскаржити рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення згідно з яким їм відмовили у продовженні строку дії ліцензії на мовлення.

Зокрема, вони вимагають визнати протиправними та скасувати рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення від 26 вересня щодо відмови у продовженні строку дії ліцензії на мовлення.

Разом з адміністративним позовом до суду надійшла заява про зупинення дії зазначених рішень Нацради та зобов’язати поновити мовлення.

Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження та щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.

Нагадаємо, нещодавно Нацрада відмовилася продовжити ліцензію телеканалу 112 Україна. Це рішенні мотивували тим, що канал систематично порушував умови ліцензії, отримав кілька попереджень й не усунув порушення ще з 2014 року.

Також наприкінці серпня цього року СБУ відкрила кримінальне провадження щодо телеканалу 112 Україна. Українські ЗМІ повідомляли, що це розслідування лобіює керівник Офісу президента Андрій Богдан, який прагне отримати контроль над каналом.

Однак нещодавно РНБО не виявила підстав для запровадження санкцій проти телеканалів Тараса Козака 112 Україна і NewsOne.

Додамо, у 2018 році львівський нардеп від Опозиційної платформа – За життя Тарас Козак придбав і 112 Україна, який раніше належав швейцарській компанії Plirofories AG. Таким чином, Тарас Козак є власником всіх шести телеканалів, що входять до групи 112 Україна. Також у жовтні 2018 року колишній депутат Опозиційного блоку Євген Мураєв продав Козаку телеканал NewsOne, а у червні цього року він купив ще й інформаційний телеканал ZIK.

Усі канали увійшли до новоствореного медіахолдингу "Новини".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.