Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

незаконна забудова

Середа, 2 жовтня 2019, 10:39

У Львові оприлюднили перелік незаконних забудов

незаконна забудова

Львівська міськрада назвала 11 забудовників, які зводять житло без необхідних документів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

Інспекція ДАБК м. Львова підготувала перелік забудовників, які проводять будівництво без дозвільних документів:

- ЖК «Форест Хілл» на вул. На Нивах. Будинок збудували без документа, що надає право на виконання робіт та з порушеннями містобудівних умов, ДБН і перевищенням допустимої поверховості. Рішенням Львівського окружного адміністративного суду ухвалено знести самочинно збудовані 5-12-й поверхи.

- ЖК «Галіція» на вул. Т. Шевченка, 307а. Замовником будівництва ТзОВ «Каньйон» розпочато будівництво трьох секцій комплексу багатоквартирних житлових будинків без отримання документів на початок виконання будівельних робіт, з порушенням містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки та використанням її не за цільовим призначенням. Львівським окружним адміністративним судом винесено рішення про знесення трисекційного багатоквартирного житлового будинку на вул. Т. Шевченка, 307а.

- реконструкція квартири № 11 на вул. Шевченка, 39. У забудовника немає права власності чи користування земельною ділянкою, а також відсутні документи, які дозволяють виконувати будівельні роботи. Наразі справа перебуває в провадженні суду апеляційної інстанції.

- зблоковані павільйони на вул. Володимира Великого, 117. Їх будують без дозвільних документів та документа, що посвідчує право користування земельної ділянкою. 

- ЖК «Варшава Хоум» на вул. Варшавська, 22. Забудовник ГО «Наше ідеальне місто» не має містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, документів на право землекористування, розробленого належним чином та затвердженого проекту будівництва, а також документів, які дають право виконувати будівельні роботи. 

- ЖК «Вілла Варшава» на вул. Варшавська, 54. Забудовник також не має містобудівних умов і обмежень, оформленого і затвердженого проекту та документа, що дозволяє виконувати роботи. 

- ЖК «Престиж Умань» на вул. Уманська, 4. На зведення цього ЖК не видавали містобудівні умови та обмеження, забудовники не розробили проект та не отримали документи, що надають право виконувати роботи. Рішенням Львівського окружного адміністративного суду зобов'язано ОК «Престиж Умань» за власний рахунок знести самочинно збудований об'єкт на вул. Уманська, 4.

- будівельні роботи у квартирі № 6 на вул. Балабана, 6. Роботи виконувались без дозволів ДАБК. Справа перебуває на розгляді в суді апеляційної інстанції.

- споруда на вул. Балтійська, 20. Забудовник не отримав містобудівні умови і обмеження, документи на право землекористування, не затвердив проект та не отримав дозвіл на будівельні роботи. Суд ухвалив знести цей будинок, наразі судове рішення перебуває на примусовому виконанні в органах Державної виконавчої служби.

- ЖК на Личаківській, 259. Замовник будівництва ТзОВ «Лідер Моноліт» не мав містобудівних умов і обмежень, розробленого та затвердженого проекту, а також дозволу на виконання робіт, тож постановою Личаківського районного суду Львова позовні вимоги Інспекції до ТзОВ «Лідер Моноліт» задоволено повністю. Багатоквартирний житловий будинок на вул. Личаківська, 259 було повністю знесено.

- ЖК на вул. Антонича – Майданна. Замовник будівництва – ПрАТ «Автогаражний кооператив № 15 Галицького району Львова», підрядник: ПрАТ «Ірокс». Ще два ЖК, які будуються ПАТ «Ірокс» на вул. Тернопільська, 42 та Шевченка, 418 також визнали незаконними, оскільки у забудовника відсутні містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки та документи, що посвідчують право власності чи користування земельною ділянкою.

Станом на квітень цього року Львівська міськрада визначила 10 незаконних новобудов Львова, у яких ризиковано купляти квартири.

Додамо, раніше Варіанти дослідили ситуацію із незаконними забудовами у місті та дізналися як забудовують історичну частину Львова, яка входить до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.