Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Четвер, 10 жовтня 2019, 11:41

Садовий проситиме у Мальського землю для львівського сміття

Андрій Садовий

Львівська міськрада планує звернутися до Маркіяна Мальского для виділення ділянки для сміттєвого перевізника АВЕ Львів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як пояснив міський голова Львова Андрій Садовий, міська рада звернеться до керівництва Львівської ОДА з проханням виділити земельну ділянку для облаштування перевантажувального майданчика перевізником "АВЕ Львів".

За словами Садового, наразі "АВЕ Львів" користується перевантажувальним майданчиком на вул. Північній, однак через це відбувається скупчення птахів поблизу аеропорту "Львів", які потрапляють у двигуни літаків.

"По станції "АВЕ" є проблеми, вони отримали вже 10 попереджень і зобов’язані знайти локацію. Треба переговорити з депутатами області, щоб знайти локацію в межах області, щоб переселити "АВЕ". Треба звернутись до керівництва ЛОДА" – наголосив Андрій Садовий.

Також він додав, що для аеропорту необхідно "докупити устаткування, щоб відганяти птахів" й ініціювати відповідне звернення до уряду.

Нагадаємо, раніше "АВЕ Львів" планувало повністю звільнити станцію на вул. Північній вже до 1 вересня цього року, бо з 1 вересня у Львові мав стартувати ремонт вулиці Курмановича, однак фірма не змогла знайти ділянку, тому міськрада продовжила цей термін.

У 2018 році через це звалище сміття був ризик для нормальних зльоту і посадки літаків. Зокрема, 24 липня 2018 року з технічних причин скасували авірейси до Єгипту: в Хургаду, Шарм-ель-Шейх.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.