Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

храм св. Климента Шептицького

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 16:45

У Львові шукають підрядника для реставрації келій костелу Казимира

храм св. Климента Шептицького

Львівська міськрада вдруге замовила за 5,3 млн грн реставрацію колишніх келій храму св. Климента Шептицького.

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради вдруге оголосило тендер у системі ProZorro на реставраційно-ремонтні роботи приміщень пам'ятки архітектури місцевого значення – колишніх келій костелу Казимира на вул. М. Кривоноса, 1, які переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року.

Перший аукціон мав стартувати 16 жовтня, однак його відмінили через брак учасників – на нього подалася лише одна компанія ПП "Володар-Маркет", а для проведення торгів необхідно не менше двох учасників. Повторний аукціон відбудеться 4 листопада, а очікувана вартість послуг не змінилася й становить 5 360 344 грн.

             

Як вказано у закупівлі, під час реставрації у будинку відновлять 20 келій, облаштують та пофарбують підлогу, обштукатурять стіни, тощо.

Зазначимо, храм священномученика Климентія Шептицького (колишній костел Святого Казимира) – пам'ятка архітектури XVII століття у Львові. Він був побудований в 1656–1664 роках для ченців римо-католицького ордена реформатів.

У 2007 році костел передали УГКЦ під посвятою св. Климентія Шептицького. В корпусах монастиря реформатів і шпиталю милосердя розташований навчальний корпус Львівського державного університету внутрішніх справ.

Детальніше про храм священномученика Климентія Шептицького можна прочитати у матеріалі Варіантів з рубрики "Дронографія Львова".

Додамо, у 2018 році тут реставрували дах, усі роботи виконала фірма ТзОВ "Арка Пік", а нещодавно міськрада замовила за 4 млн грн реставрацію фасаду цього храму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.