Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

Четвер, 17 жовтня 2019, 14:59

Генпрокуратура просить нардепів дозволити відкрити справу проти Дубневича

Ярослав Дубневич

Руслан Рябошапка підписав подання на притягнення до відповідальності Ярослава Дубневича через розкрадання майна Укрзалізниці.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Сьогодні генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України у справі про заволодіння понад 93 млн грн Укрзалізниці. За даними ЗМІ, йдеться про нардепа Ярослава Дубневича.

Зокрема, досудовим розслідуванням Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зібрано достатньо доказів для повідомлення йому про підозру, адже будучи народним депутатом України 8 скликання та, перебуваючи на посаді голови Комітету ВРУ з питань транспорту, нардеп був обізнаним про фінансовий стан ПАТ "Укрзалізниця" та його потреби при проведенні державних закупівель.

Нагадаємо, у травні цього року САП скерувала до Генпрокуратури чергове подання на нардепа Ярослава Дубневича щодо розкрадання майна "Укрзалізниці" впродовж 2015-2017 років. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. А у березні 2019 року НАБУ притягнуло до відповідальності за причетність до цього злочину 7 осіб.

А у вересні цього року Укрзалізниця передала до поліції інформацію про оборудки під час закупівлі та постачанні анкерів, здійснені ТОВ "Корпорація КРТ". 

Як писали Варіанти раніше, "Корпорація "КРТ" через суд намагалася знищити єдиного конкурента і стати монополістом у постачанні сталевих деталей "Укрзалізниці". Засновником підприємства ТОВ "Корпорація КРТ" виступає ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське", а засновниками цієї фірми є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Богдан та Ярослав Дубневичі.

Додамо, у вересні Верховна Рада прийняла закон про скасування недоторканності народних депутатів, який діятиме з 1 січня 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.