Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівспецкомунтранс

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 10:30

Львівспецкомунтранс вимагає від Львівської ОДА гроші за вивезення сміття

Львівспецкомунтранс

Львівспецкомунтранс подав до суду про стягнення майже 2 млн грн заборгованості з Львівської ОДА за вивезення сміття з міста.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Львівської області від 21 жовтня 2019 року.

ЛКП ТФ "Львівспецкомунтранс"  подав позов до суду щодо департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської обласної державної адміністрації про стягнення 1 956 378,20 грн заборгованості з відшкодування витрат на вивезення сміття зі Львова.

Як йдеться в ухвалі, комунальне підприємство найняло приватних перевізників, які вивезли з міста 1 598 160 кг сміття на відстань 128 206 км, а кошти, які "Львівспецкомунтранс" вимагає стягнути із департаменту ЖКГ Львівської ОДА, підуть на оплату цим перевізникам за надані транспортні послуги.

Суд постановив перенести засідання на 30 жовтня цього року.

Нагадаємо, у 2018 року Держаудитслужба виявила зловживання у ЛКП ТФ "Львівспецкомунтранс" на понад 100 млн грн, а у грудні 2017 року суд закрив справу проти керівника "Львівспецкомунтрансу" Тараса Стефанишина за розтрату коштів підприємства через закінчення строків накладення адміністративного стягнення. Його звинувачували у порушенні вимог закону про держзакупівлях, у результаті яких з бюджету Львова було розтрачено 51,5 млн грн.

У вересні 2017 року львівські депутати передали ЛКП "Львівспецкомунтранс" облдержадміністрації до 2019 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.