Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Новий Розділ

andy-travel.com.ua

Вівторок, 29 жовтня 2019, 11:26

У Львівській ОДА вважають, що Новороздільська міськрада зриває опалювальний сезон

Новий Розділ

Міськрада Нового Роздолу відмовляється від коштів резервного фонду для запуску ТЕЦ, тому опалювальний сезон у місті під загрозою зриву. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів. 

Як зазначив директор департаменту житлового господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, опалювальний сезон у Новому Роздолі під загрозою. 

За його словами, депутати Новороздільської міськради відмовляються від коштів, які ЛОДА нещодавно скерувала з резервного фонду, і вже ухвалили на сесії повернути гроші в обласний бюджет. 

Як наголосив Романчук, міськрада не має таких повноважень, відтак рішення треба визнати незаконним.

Щодо Новояворівська, то ситуація з опалювальним сезоном там краща. Сьогодні виконавча компанія ПП "Гарант Енерго М" створює казначеський рахунок, щоб використати кошти з резерфоного фонду для погашення заборгованості з заробітної плати. Крім того, Новояворівська міськрада та райрада ухвалили виділити на цю потребу додатково 1,7 млн грн. 

Як повідомив Романчук, ТЕЦ у Новояворівську повністю готова до початку опалювального сезону. А от у Новому Роздолі заходи з підготовки до подачі тепла ще не проводили, до того ж, там треба ліквідувати прорив. 

Також, 14 територій у Львівській області вже прийняли рішення про початок опалювального сезону для населення. Ще 12 – про подачу тепла бюджетним установам.  

Нагадаємо, нещодавно розпорядженням голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського з резервного фонду обласного бюджету виділили 1,9 млн грн для здійснення заходів із запобігання виникненню надзвичайної ситуації та недопущення зриву опалювального сезону у містах Новояворівськ та Новий Розділ.

Додамо, 18 жовтня, Львівська ОДА визнала ситуацію з опаленням у цих містах "надзвичайною". 

Також ще 10 вересня депутати Львівської облради звернулися до уряду та АРМА з проханням посприяти з відновленням опаленння та гарячої води до Новояворівська та Нового Роздолу й звинуватили у бездіяльності управителя арештованих ТЕЦ братів Дубневичів.

Додамо, наприкінці вересня 2018 року тендерний комітет АРМА обрав компанію "Гарант Енерго М" управителем активів, арештованих у рамках кримінального провадження щодо ТОВ "Енергія-Новий Розділ" і ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" й звинуватило керівництво арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ, які належать Дубневичам, у блокуванні поставки тепла і гарячої води мешканцям цих міст.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.