Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Новороздільська ТЕЦ

arma.gov.ua

Четвер, 12 вересня 2019, 14:57

Львівська облрада заступилася за газовий бізнес Дубневичів

Новороздільська ТЕЦ

Львівські депутати звернулися до уряду та АРМА з проханням посприяти з відновленням опаленння та гарячої води до Новояворівська та Нового Роздолу й звинуватили у бездіяльності управителя арештованих ТЕЦ братів Дубневичів.

У вівторок, 10 вересня, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали звернення до прем’єр-міністра, голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) щодо критичної ситуації із можливим зривом опалювального сезону у Новояворівську і Новому Роздолі.

"За" проголосували 45 депутатів.

Як йдеться у тексті звернення, депутати стурбовані ситуацією, що склалася щодо централізованого опалення та постачання гарячої води і тепла на території міст Новояворівська та Нового Роздолу, тому для попередження надзвичайного стану та зриву опалювального сезону у 2019 році просять посприяти у відновленні цих послуг на території міст.

"У зв'язку з арештом ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія-Новий Розділ", передачею їх у тимчасове управління АРМА, а також припиненням газопостачання на ці підприємства, з 10 серпня 2018 року тимчасово припинено надання послуг із централізованого опалення та постачання гарячої води і тепла на території міст Новояворівська та Нового Роздолу. ПП "Гарант Енерго М", призначене АРМА, не справляється із своїми обов’язками," – наголошують депутати облради. 

Нагадаємо, у січні 2018 року НАБУ затримало керівництво ТзОВ "Енергія Новий Розділ" і ТзОВ "Енергія Новояворівськ" за підозрою у реалізації корупційної схеми. Оборудку з пільговим газом вперше виявили у ТзОВ "Енергія-Новояворівськ" у квітні 2016 року. Кінцевими бенефіціарами компаній є народні депутати від Блоку Петра Порошенка, брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Наприкінці вересня 2018 року тендерний комітет АРМА обрав компанію "Гарант Енерго М" управителем активів, арештованих у рамках кримінального провадження щодо ТОВ "Енергія-Новий Розділ" і ТОВ НВП "Енергія-Новояворівськ" й звинуватило керівництво арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ, які належать Дубневичам, у блокуванні поставки тепла і гарячої води мешканцям цих міст.

На початку цього року Богдан та Ярослав Дубневичі подали скарги до Солом’янського районного суду міста Києва про зняття арешту з цих ТЕЦ, однак суд своїм рішенням від 21 лютого цього року залишив Новороздольську ТЕЦ під арештом.

Станом на квітень цього року у ТЕЦ була заборгованість за газ та проблеми із постачанням електроенергії для мешканців й підприємств, які працюють на території Яворівського району і Нового Роздолу. А 1 серпня голова Львівської ОДА Маркіян Мальський взяв на контроль питання підготовки до опалювального сезону в Новояворівську та Новому Роздолі. Тоді ж АРМА оголосило про нові конкурси на обрання управителів Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ.

Додамо, нещодавно Нафтогаз оприлюднив інформацію про теплопостачальні підприємства, борги яких загрожують зірвати вчасний старт опалювального сезону на Львівщині. У переліку є ТОВ "Енергія-Тепловодосервіс", що належить братам Богдану та Явославу Дубневичам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.