Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Вівторок, 29 жовтня 2019, 12:23

Львів'яни закликають збільшити штрафи за пошкодження історичної спадщини у 100 разів

Львів

На громадському обговоренні щодо охорони історичної спадщини Львова висунули пропозицію суттєво збільшити штрафи.  

Про це повідомляє Львівська міська рада. 

На громадському обговоренні з питань збереження та охорони історичного середовища Львова закликали збільшити штрафи за порушення, вчинені фізичними та юридичними особами на будівлях-пам'ятках архітектури, у 100 разів.

Громадське обговорення ініціювала львівська міськрада.

"Одна з перших пропозицій, яку обговорили сьогодні – це підвищення розміру штрафу для фізичних і юридичних осіб за вчинені порушення у 100 разів. Тобто, щоб штраф для фізичної особи становив не 1 700 грн, а 170 тис. грн, а для юридичної — або 1 млн 700 тис. грн або 17 млн грн. І також ми обговорили важливість спрощення процедури стягнення цього штрафу", – зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко. 

За його словами, міськрада планує підготувати пропозиції про внесення змін до національного законодавства.  

На наступних громадських обговореннях щодо охорони історичної спадщини обговорюватимуть програми співфінансування реставраційних робіт. 

Нагадаємо, минулого року при виконавчому комітеті Львівської міської ради створили адміністративну комісію, яка розглядає питання щодо правопорушень на об’єктах історичної спадщини міста.

Додамо, у січні  2019 року Львівська міськрада заборонила проводити утеплення фасадів у будинках, які є пам'ятками архітектури.

Також, у Львові за заміну дерев'яних вікон на пластикові в центрі міста штрафують не тільки власників приміщень, але й фірми, які виконували роботу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.